HPs iPad-klon skuffer

HP TouchPad har masser af potentiale og er fyldt med gode ideer, men snubler på målstregen, lyder konklusionen fra de amerikanske anmeldere

HP TouchPad kunne være så god, men har for mange problemer til at kunne stjæle rampelyset fra iPad, skriver anmelderne. (Foto: HP)
HP TouchPad kunne være så god, men har for mange problemer til at kunne stjæle rampelyset fra iPad, skriver anmelderne. (Foto: HP)

Apples iPad er stadigvæk kongen af tablets, og bliver ikke væltet af tronen af HPs nye TouchPad. Sådan lyder konklusionen fra gadgetblogs som Gizmodo.com og Engadget.com, der har anmeldt maskinen.

HP TouchPad bruger WebOS-operativsystemet, som firmaet fik fingrene i da man købte Palm sidste år, og det er proppet med gode ideer. Gizmodo.com skriver, at WebOS føles elegant og som om, at softwaren er lavet specifikt til tablets. Det er nemt at skifte i mellem programmer og holde øje med orienteringer, og brugergrænsefladen beskrives som overskuelig og behagelig at bruge.

LÆS OGSÅ:HP: vores tablet vil slå iPad

Hurtig indmad, langsom oplevelse
Desværre har maskinen også sine fejl. Selvom den er udstyret med en hurtig 1,2-gigahertz dualcore-processor, så rapporterer begge websider om hastighedsproblemer. Engadget.com savner en konsistent oplevelse – nogle apps er hurtige, mens andre er utrolig langsomme – og nogle gange er maskinen lang tid om at rotere skærmbilledet, når du vender den.

Gizmodo.com er meget mere direkte og skriver, at ’lortet virker bare ikke langt oftere end det burde være tilfældet,’ og brokker sig over at apps og indstillinger kan tage op til 10-20 sekunder om at åbne.

Begge websider er heller ikke just imponeret over maskinens fysiske design. Selvom den har samme 9,7-tommer skærm som iPad, så er maskinen væsentlig tykkere og tungere. Med sine 13,7 millimeter og 740 gram har den svært ved at posere foran kameraet sammen med tyndere modeller som Apple iPad 2 og Samsung Galaxy Tab 10.1.

LÆS OGSÅ:Windows 8 færdig om under et år

Ikke nok apps
Anmelderne brokker sig også over, at der pt. kun er 300 tablet-optimerede apps tilgængelige til TouchPad. Det skal sammenlignes med over 70.000 iPad-optimerede apps i Apples App Store.

Til gengæld byder TouchPad på en god app til Facebook, videochat via Skype og har fremragende klienter til e-mail og kalender. Webbrowseren beskrives som velfungerende, men den indbyggede Flash-understøttelse virker halvbagt, og leverer en langsom og ustabil oplevelse med Flash-indhold på nettet.

Engadget.com konkluderer, at ’manglen på apps er et problem, ingen tvivl om det, men det vil ændre sig over tid. Hvad der ikke vil ændre sig er hardwaren, og der føler vi os skuffede. Når du holder denne i den ene hånd og en iPad 2 eller Galaxy Tab 10.1 i den anden, så undrer du dig over, hvorfor du overhovedet skulle føle dig fristet til at købe denne fa HP, når du kan få et tyndere, lettere alternativ for de samme penge.’

LÆS OGSÅ:Facebook ansætter superhacker

Lander i Danmark til efteråret
Gizmodo.com er enig og skriver, at ”TouchPad er tæt på, tættere end noget andet, at være god. Men samtidig den er også meget, meget langt fra det. Giv den seks måneder og lad os se igen. Den kunne være fantastisk. Er den ikke det til den tid, ja, så er der vel ikke mere at sige om det.’

HP TouchPad rammer de amerikanske butikshylder den 1. juli, og forventes klar i Danmark senere på året.

0 kommentarer
Vis kommentarer