Microsoft vil lave sin egen iPad

Microsoft overvejer angiveligt at lave en tablet-computer med Windows 8 under eget navn, skriver taiwansk erhvervsavis

Microsoft overvejer at lave en direkte konkurrent til iPad, skriver taiwansk erhvervsavis.Vil den se sådan her ud? (Foto: Jeppe Christensen)
Microsoft overvejer at lave en direkte konkurrent til iPad, skriver taiwansk erhvervsavis.Vil den se sådan her ud? (Foto: Jeppe Christensen)

Microsoft har endnu ikke været i stand til at lancere et produkt, der kan konkurrere med Apples iPad. Næste år lancerer softwaregiganten Windows 8, der blandt andet er optimeret til berøringsfølsomme skærme, men måske vælger Microsoft at tage sagen i egen hånd.

Den taiwanske erhvervsavis, DigiTimes, rapporterer, at Microsoft overvejer at lave en tablet-computer under eget navn. Maskinen vil i givet fald være klar i 2013 og benytte Windows 8. DigiTimes skriver, at Microsoft har diskuteret muligheden med chipproducenten Texas Instruments samt diverse taiwanske pc-producenter.

LÆS OGSÅ: Eksperter advarer mod brug af nyt Apple-produkt

Har prøvet det før
Skal vi tro avisens kilde, så vil Microsoft benytte en strategi lignende den firmaet har brugt til at lancere Xbox 360, der er en bragende succes med over 55 millioner solgte eksemplarer over de sidste fem år.

Men Microsoft har ikke altid haft succes med at lancere sine egne gadgets. Sidste år prøvede Microsoft at lancere sit eget mobilmærke – KIN – i USA, men hev de mobilerne ud af markedet efter blot seks uger. Microsofts svar på iPod, Zune, blev heller aldrig et hit.

LÆS OGSÅ: HP: Vores tablet vil slå iPad

Lancerer Microsoft sin egen tablet-computer, så vil man skulle ud og konkurrere med egne samarbejdspartnere, der køber licenser til Windows, som eksempelvis Acer, Dell, Lenovo, Samsung og HP. Det er næppe noget som de firmaer vil være særligt begejstrede for.0 kommentarer
Vis kommentarer