De bedste brætspil til juleferien

Bliv inspireret her, hvis familien skal samles til en omgang analog underholdning i juledagene

Det danskudviklede Smart Ass er et af julens sjoveste brætspil for hele familien.
Det danskudviklede Smart Ass er et af julens sjoveste brætspil for hele familien.

Ekstra Bladets bud på fem fede brætspil, som kan forsøde julen for hele familien.

Læs også:Anmeldelser af Bezzerwizzer+, Monopoly Revolution og Lego Harry Potter

Cranium 2.0
Spillere: Min. 4
Alder: 16+
Pris: 300 kr.


Mim, modellervoks og bagfra-stav dig igennem version 2.0 af denne 12 år gamle klassiker. Muligheden for selv at bestemme spillets længde, samt 600 nye kort, er tilføjet, og man skal dæleme være noget af en tør starut, hvis man ikke begynder at grine af et eller andet i løbet af et spil. Det gør Cranium 2.0 til et bredt hit i de fleste forsamlinger, og du er i gang i løbet af få minutter.

Wild West Express
Spillere: 2-5
Alder: 12+
Pris: 400 kr.


Et danskudviklet spil der går ud på at opbygge det største togimperium i 1880'ernes vilde vesten. Idéen med at tjene penge ved at købe og sælge varer er set før i andre omgivelser, men udviklerne har alligevel sat et spil sammen, der holder spændingen alle tre timer frem til endestationen, når sheriffer, banditter og alliancer blandt spillerne ødelægger selv den mest skudsikre western-strategi.

EGO - Hvem er jeg?
Spillere: 2-6
Alder: 15+
Pris: 400 kr.

EGO er tilbage i en minimalt ny udgave, hvor der nu er tre forskellige kategorier, med varierede muligheder for at satse dine poletter. Det gælder stadig om at gætte, hvad oplæseren svarer til spørgsmål om sig selv, og det er stadig fremragende underholdning som naturligt frembringer anekdoter hos deltagerne. Og på trods af de personlige spørgsmål, bliver EGO aldrig pinligt.

Backword
Spillere: 2-6
Alder: 15+
Pris: 200 kr.

Her skal dine modstandere forsøge at gætte det ord, du har skrevet med dine otte tilfældige bogstaver ved at vende et bogstav ad gangen bagfra. Men spillet rummer også mere taktik end som så, da du ikke kan gætte uhæmmet. Og måske er det ikke altid lige klogt at brygge på det længst mulige ord. Backwords simple idé overrasker som værende aldeles underholdende.

Smart Ass
Spillere: 3-12
Alder: 12+
Pris: 350 kr.

Svar hurtigt på spørgsmålene og bed om held med terningen, og du er godt på vej til at vinde 'Smart Ass,' hvor det gælder om at nå først frem til æslets ende. Mange af spørgsmålene bærer præg af at være direkte oversat fra engelsk (til gengæld er der mange af dem), men spillet er nemt at gå til, tager under en time at gennemføre og frembringer utallige grin.

Og så lige et til:

Match
Spillere: 3-6
Alder: 10+
Pris: 350 kr.

Underholdningen er lagt i dine egne hænder i dette avancerede danskudviklede billedlotteri, hvor du skal matche 150 vidt forskellige billeder med opfindsomme røverhistorier. Det sætter gang i tankevirksomheden og krav til snakketøjet - og sidstnævnte kan blive lidt trættende i længden, når snakken presses ud og ikke kommer naturligt.