Steve Jobs fortæller alt

Den første autoriserede biografi om Apples grundlægger og direktør, Steve Jobs, finder vej til boghylderne i løbet af næste år

Den officielle biografi om Steve Jobs udkommer til næste år. (Foto: AP)
Den officielle biografi om Steve Jobs udkommer til næste år. (Foto: AP)

Det er forfærdelig lidt vi ved om Steve Jobs og hvordan han formåede at gøre Apple til en af verdens største og mest indflydelsesrige teknologigiganter. Men næste år får vi muligheden for at komme bag facaden og få et indblik i Steve Jobs’ liv og måske også hvordan Apples mest succesfulde produkter er kommet til verden.

Det sker i bogen iSteve: The Book of Jobs, der arbejdes på i øjeblikket og som forventes klar ude på boghylderne i løbet af næste år. Det er ikke den første biografi om Steve Jobs – der er faktisk skrevet et par stykker – men det er den første, som manden selv har givet tilladelse til og som han selv aktivt bidrager til.

Alle er blevet interviewet
Manden, der skriver biografien, er Walter Isaacson, der tidligere har haft poster som topdirektør hos CNN og ansvarlig redaktør for Time magazine, og nu er leder af nonprofitorganisationen The Aspen Institute. Han har blandt andet skrevet bøger om Albert Einstein, Benjamin Franklin og Henry Kissinger, og er også manden bag et af de mest dybdegående og afslørende portrætter af Microsofts grundlægger, Bill Gates.

Det forlyder, at Isaacson har arbejdet på bogen siden 2009, og at han har interviewet Steve Jobs selv over flere omgange samt mandens familie, venner, medarbejdere og endda konkurrenter.

På sygeorlov
Steve Jobs grundlagde Apple sammen med Steve Wozniak tilbage i 1976 i Californien i USA. Han forlod firmaet i 1985 efter en magtkamp med den daværende direktør, John Sculley, men vendte tilbage i 1996 da Apple købte hans næste firma, NeXT, og hentede ham ind som rådgiver. Han har sidenhen indtaget direktørstolen og transformeret Apple til en af verdens største teknologivirksomheder og har skabt ikoniske produkter som iMac, iPod, iPhone og iPad.

Han er pt. på sygeorlov grundet komplikationer efter en levertransplantation, som han undergik for to år siden.