Fedterøven Apple: Køb manualerne selv

To danske bøger om iPhone 4 og iPad udfylder det hul i kassen med produkter, som Apple nøjes med at smide en ussel folder ned i

To bøger på dansk er netop kommet på gaden med solide brugervejedlningen til iPhone og iPad - men prisen er lidt for høj.- (Foto: Forlaget Libris)
To bøger på dansk er netop kommet på gaden med solide brugervejedlningen til iPhone og iPad - men prisen er lidt for høj.- (Foto: Forlaget Libris)

SE OGSÅ: Samsung Galaxy Tab i forhold til iPad'en
LÆS OGSÅ: DF'er - Side 9-pigen diskriminere

ANMELDELSE: Apple sælger nogle af verdens dyreste gadgets. Men glem alt om at få en trykt brugsvejledning eller det, som ligner, med i kassen.

En sølle folder med et par billeder og lidt ord er alt, som følger med.

Derfor er det heller ikke dumt tænkt af forlaget Libris, at de nu sender hele to danske ’redningskranse’ ud til dem, der ikke er hjemme i deres nye iPhone 4 eller iPad.

iPhone-bogen mest grundig
ekstrabladet.dk har læst de to bøger igennem, der på mange måder ligner hinanden. Og så alligevel ikke.

iPhone-bogen er en oversættelsen af en amerikansk bog. Og den fungerer rigtigt godt. Forfatterne – Scott Kelby og Terry White – er anerkendte ud i at skrive nemt forståelige bøger om kompliceret teknik. Og det lykkes meget langt hen ad vejen i denne danske version.

Både bogen om iPhone og iPad er for begyndere. Hvis man kan ’sin Apple-bibel’ på fingrene, er det kun i iPhone-bogen, at der sådan rigtigt er guld. Blandt andet afsnittet ’Tættere på himlen – tip og tricks du vil dø for’ er genial ny læsning også for freaks.

Lidt for dyr
iPad-bogen er dansk skrevet fra bunden af Cand. IT Peter Jensen. Den fine titel til trods er hans bog nem og logisk at læse. Men oprigtigt talt kunne jeg godt have tænkt mig lidt mere avanceret tyngde sidst i bogen, som amerikanerne har valgt at gøre med deres bog om iPhone.

I begge tilfælde er de to bøger dog et kvalificeret bud på ’Apple-mandelgaver’, når Apple nu ikke gider at hjælpe deres kunder bedre med det kostbare køb af en iPhone og iPad.

iPad Bogen og iPhone Bogen koster 299 kroner pr. stk. Det er nok 100 kroner mere, end bøgerne burde koste. Bøgerne findes både i onlinebutikker og hos fysiske butikker som Humac og Eplehuset

Her er det helt gratis
Selvom Apple ikke gider give dig en trykt manuel med i hånden, så findes der faktisk vejledning på dansk. Apple har nemlig lagt sine manualer ud på nettet - du skal bare selv printe med eget blæk og pair - eller læse fra skærm. Sikke en service!

Find vejledningen til iPad gratis her - Find vejledningen til iPhone 4 gratis her