Test af 11 soundbars: Turbolyd til flimmeren

En soundbar er sagen, hvis du vil have lyd, der kan høres, men ikke ses. Har du tv’et placeret på et bord og ikke på væggen, så er lydsokler det nye sort

Der er mange muligheder for at få den bedste lyd ud af tv-oplevelsen. (Foto fra lydogbillede.dk)
Der er mange muligheder for at få den bedste lyd ud af tv-oplevelsen. (Foto fra lydogbillede.dk)

Du har lige købt det rålækre tv, du har gået og drømt om. Du slutter det til og beundrer det fantastiske billede. Men så snart du sætter aftenens storfilm på, kan du høre, at der er noget galt. Bogstavelig talt. For lyden stinker. Det, der skulle have været en stor oplevelse, bliver i stedet en skuffelse.

Man kan ikke gentage det ofte nok: Et fladt tv er lig med flad lyd. Og skærmene ser ud til bare at blive fladere og fladere. Desuden har de fleste nye tv’er højttalerne på bagsiden for at gøre rammen så lille og fiks som muligt. Mens billedkvaliteten når nye højder hvert år, falder lydkvaliteten stadig mere.

Soundbars
Vær opmærksom på, at lyden er den halve oplevelse. Og hvis du gyser ved tanken om mange højttalere rundt om i stuen og kabler over det hele, så frygt ej. Meget kan løses med en soundbar. Som navnet antyder, er det en aflang enhed med indbyggede højttalere og den nødvendige forstærkning.

Flere producenter forsøger at simulere surround sound ved at processere lyden, så den vokser ud over soundbarens fysiske placering. Nogle soundbars har en ekstern bashøjttaler (subwoofer), som normalt placeres et sted på gulvet.

Lydsokler
Soundbars er generelt bedst egnet til vægmontering. Hvis du har tv’et monteret på væggen, fastgøres soundbaren under det. Men hvis dit fjernsyn står på et møbel, kan en såkaldt lydsokkel være en bedre løsning. Den er dybere end en soundbar og fungerer som en lille piedestal, tv’et kan stå oven på. Dermed slipper du også for en 'bjælke', der ligger i vejen for den nederste del af tv’et, hvor den infrarøde fjernbetjeningsmodtager som regel sidder.

Da en lydsokkel på grund af sin ekstra dybde har større fysiske mål end en soundbar, har den plads til et eller flere bas-elementer monteret på undersiden. Dermed giver den en dybere og mere fyldig bas end en tilsvarende soundbar uden ekstern subwoofer.

Læs også: Windows-bærbar til hipstere

Stort udvalg
Udvalget af soundbars og lydsokler er efterhånden ret omfattende, og de fås i flere prisklasser. Fra under en tusindlap til over 20.000 kroner.

Vi har skrabet et repræsentativt udvalg af forskellige soundbars og lydsokler sammen, i hvad vi mener er et fornuftigt prisleje. Det vil sige, at ingen af dem er dyrere end 7.000 kroner, og vi har medtaget et par modeller uden separat subwoofer til ca. 2.000 kroner. Længere ned anbefaler vi ikke at gå, og hvis du har et større budget end 7.000, skulle du måske overveje et surround- eller stereoanlæg med kraftigere og større lyd i stedet.

LYDSOKLER

Philips HTL4110
/// BEDSTE KØB ///
Pris: Set til 1966 kroner

Philips’ nye lydsokkel er testens billigste. Men den er pænt stor og har Bluetooth med NFC.

Til film fungerer surround-effekten ganske godt, selv om det til en vis grad går ud over dynamikken og intensiteten i lydbilledet. Undertegnede foretrækker alligevel dette til mange film, fordi det større lydbillede opvejer den lidt tammere lyd.

Lyden fra Philips HTL4110 imponerer virkelig i forhold til prisen. Den er fyldig og rig på bas, men vi savner en udgang til ekstern subwoofer. Bassen er mere fyldig end nuanceret og kan med fordel dæmpes. En film som Star Trek: Into Darkness er desuden så dynamisk, at for meget bas ville gøre lydsoklen stresset, og det kan hurtigt komme til at skurre. Dæmp bassen, og lyden bliver mere balanceret.

Desværre er Philips-soklen testens eneste med lidt lydforsinkelse på digitalindgangene. Brug de analoge eller et tv med ARC-kompatibel HDMI-udgang.

Soklen fungerer ganske godt med musik i stereo, men bassen gaber indimellem over mere, end den kan klare. Også her kan bassen med fordel dæmpes lidt. Med Bluetooth mister musikken noget opløsning, men det lyder dog tilstrækkelig godt til, at den brugervenlige funktion har sin berettigelse. Hvis du har en NFC-kompatibel Android-telefon, skal den bare holdes ind til lydsoklen for at aktivere Bluetooth-funktionen. Cool!

Bredden på 70 cm gør, at HTL4110 ser godt ud sammen med store tv’er op til omkring 55 tommer. Desuden har soklen mange indgange. Overblikket sikres med et tydeligt display.

+
Prisen
Saftig bas
Mange indgange

-
Mangler lidt dynamik med surround-effekt
Ikke så nuanceret bas
Lydforsinkelse på optisk

Læs hele testen

Fakta
HDMI: 1 ud (m. ARC)
Digital ind: Optisk, koaksial, USB
Bluetooth m. NFC
Analog ind: RCA + 3,5 mm jack-stik
Integreret 3" subwoofer
Mål: 70,1 6,8 x 32,5 cm

Bose Solo
Pris: Set til 2498 kroner

Den kompakte Bose Solo er næsten umulig at tilslutte forkert og idiotsikker i brug. Den mangler nemlig fuldstændig indstillinger og funktioner.

Bose Solo kobles til tv’et – der ifølge Bose bør være på mellem 32 og 42 tommer – med optisk, koaksial eller analog RCA. Kun én indgang kan bruges, og Bose Solo registrerer selv, hvilken en der er tilsluttet. De andre bliver så overflødige.

Der er ingen Bluetooth, og Solo er dermed testens eneste enhed uden streaming-funktion. Fjernbetjeningen har kun tænd/sluk-knap og lydstyrke op og ned. Det gør Bose Solo idiotsikker i brug, men der er så ikke mulighed for at indstille lyden. Og derfor heller ikke noget display.

Der er ingen lydforsinkelse på digitalindgangene, så læbesynkroniseringen sidder, som den skal. Der er godt med bas, som er fint integreret med resten af lydbilledet. Dialogerne i film har mere dynamik i mellemtoneområdet end Philips HTL4110, og Bose Solo breder lydbilledet godt ud over sin egen placering.

Star Trek: Into Darkness kan spilles på et tålelig højt niveau, før actionscenerne sender Bose Solo i knæ. Benedict Cumberbatch alias Khans basstemme er fyldig nok, men Bose har ikke lige så rig bas som Philips HTL4100 og heller ikke lige så distinkte overtoner. Derfor kan vi bedst lide Philips til film.

Musik i stereo har derimod bedre tonal sammenhæng og lyder generelt en smule mere realistisk med Bose, selv om der mangler lidt luft i toppen.

+
Brugervenlig
God sammenhæng i lyden

-
Lidt tynd bas
Lidt mat diskant
Nul indstillingsmuligheder
Ikke Bluetooth

Læs hele testen

Fakta
HDMI: Nej
Digital ind: Optisk, koaksial
Ikke Bluetooth
Analog ind: RCA
Ingen subwoofer
Mål: 52,5 x 7,4 x 30,9 cm

Panasonic SC-HTE80
Pris: Set til 2159 kroner

Testens mindste lydsokkel er godt udstyret, men bliver hurtigt forpustet.

Lydniveauet på subwooferen kan indstilles i fire trin, og det samme kan centerkanalen, hvor dialogerne ligger. De lyder begge mest balanceret på minimum; herfra kan du eksperimentere dig frem til dine egne præferencer. Displayet giver et godt overblik over funktionerne.

Lyden er balanceret og fin, når SC-HTE80 ikke bliver fodret med dynamisk krævende sager. Dialoger på film og tv er klare uden at blive spidse. Cinema-funktionen giver et stort lydbillede, der strækker sig langt ud over soklens fysiske placering.

Star Trek: Into Darkness er desværre dødens pølse for Panasonics lydsokkel. Den lægger sig fladt på maven, når der kommer eksplosioner i lydbilledet, og Khans basrige stemme begynder hurtigt at mudre. Og det uden at der er skruet særlig højt op for lyden.

Musik i stereo lyder faktisk ikke bedst i Music-tilstand, fordi diskanten gerne skurrer. Det gælder især med Bluetooth, men også fra cd. I Stereo-tilstand lyder det renere, men med et mere snævert stereoperspektiv (ingen processering). Hvis du vil have mere lyd, så prøv Cinema-tilstanden.

Det her er klart den mest forsigtige af lydsoklerne i testen. Den er også lille og beregnet til mindre tv’er. Alligevel er vi en smule skuffede, da vi ved, at Panasonic laver nogle af markedets bedste tv’er, der fortjener meget mere.

+
Tilslutninger
Udmærket lyd på lavt niveau

-
Går hurtigt i knæ

Læs hele testen

Fakta
HDMI: 1 ind, 1 ud (m. ARC)
Digital ind: Optisk
Bluetooth m. NFC
Analog ind: RCA
2 indbyggede subwoofere
Mål: 48 x 6 x 28 cm

Onkyo LS-T10
/// SPECIELT ANBEFALET ///

Pris: Set til: 3495 kroner

Af alle dem, vi har hørt til under 5.000 kroner, er lydsoklen fra Onkyo den, der lyder bedst.

Onkyo LS-T10 virker ligesom Philips fint med tv’er op til 55 tommer. Her er intet display, så man føler lidt, at man trykker i blinde. Men der er ikke så meget nyt at sætte sig ind i, ud over hvilken lydtilstand der er aktiveret. Du må kigge øverst foran på lydsoklen for at få at vide, om det er Music-, Movie- eller News-tilstand.

LS-T10 har omtrent samme maksimale lydniveau som Philips HTL4110, hvilket er mere end højt nok til en almindelig tv-stue. Onkyo har dog en lidt mere kraftfuld og nuanceret basgengivelse, især når man skruer op til et forholdsvis højt niveau. Og simuleret surround sound virker mere korrekt takket være avanceret processering og flere højttalere.

I modsætning til Philips-soklen er lyden via Onkyos digitalindgang synkroniseret med billedet, så man ikke får efterslæb på lyden i forhold til mundbevægelserne på skærmen. Actionscenerne i Star Trek: Into Darkness er noget mindre stressende med Onkyo, hvilket gør, at man bliver endnu mere fanget ind i handlingen.

Musik i stereo er også mere balanceret og vellydende med Onkyo. Her kombineres sammenhængen fra Bose med fylden og overtonegengivelsen fra Philips. Musik via Bluetooth lyder ikke helt så godt som fra cd, men stadig godt. Via USB-indgangen kan du tilslutte en USB-nøgle med musikfiler.

Samlet set er Onkyo LS-T10 den bedste lydsokkel, vi hidtil har hørt til under 5.000 kroner.

+
God og fyldig lyd
Tilslutninger

-
Intet display

Læs hele testen

Fakta
HDMI: Nej
Digital ind: Optisk, koaksial, USB
Bluetooth
Analog ind: 3,5 mm mini-jack
Indbygget 5" subwoofer
Mål: 84,2 x 4,3 x 19,5 cm

SOUNDBARS

JBL SB200
Pris: Set til 1899 kroner

Testens billigste soundbar er meget simpel, men kan streame musik via Bluetooth og er stadig en kraftig forbedring i forhold til almindelig tv-lyd.

JBL SB200 har kun en optisk digitalindgang plus et analogt 3,5 mm mini-jack stik. Og så Bluetooth. Med en længde på 90 cm tager den sig bedst ud med tv’er på mellem 40 og 50 tommer.

Soundbaren har en kontakt til at vælge imellem vægmontering eller bordplacering. Ved bordplacering kompenseres der med lidt mere bas. Med den lille fjernbetjening kan man vælge “surround sound”, men trods stor rumfornemmelse er klangen lidt mærkelig med for lidt mellemtone, hvilket går ud over dialogerne, samtidig med at dynamikken er tam. Nej, ud med surround-funktionen.

Selv om JBL’s soundbar er mindre end de største lydsokler, er der godt tryk på dialogerne, og filmoplevelsen bliver en helt anden end med et almindeligt tv.

Det kan mærkes, at SB200 ikke har nogen subwoofer, men man kan trykke på en basknap på fjernbetjeningen for at få mere fylde. Det virker fint til film, men bassen bliver for svulstig og unaturlig til musik efter min smag.

Soundbaren lyder engagerende med film, med god dynamisk kontrast i lyden og en evne til at spille ganske højt. Musik gengives også med god balance i toneregisteret. Der mangler dog lidt opløsning i diskanten, ligesom f.eks. en elbas lyder en smule tyndt. Men den klare mellemtone og den imponerende dynamik – også med Bluetooth – gør det til et godt køb.

Hvis du godt kunne tænke dig netop denne lyd med mere bas, så kan du overveje storebror SB400 med separat subwoofer

+
Dynamisk lyd
Brugervenlig

-
Mangler lidt bas

Læs hele testen

Fakta
HD Nej
Digital ind: Optisk
Bluetooth
Analog ind: 3,5 mm mini-jack
Ingen subwoofer
Mål: 90,1 x 11,6 x 10,3 cm

Yamaha YAS-152
/// SPECIELT ANBEFALET ///
Pris: Set til 3182 kroner

Denne soundbar er lang og passer til store tv’er. Og den kan fjernstyres fra din smartphone.

Med en længde på hele 120 cm tager denne soundbar sig bedst ud med tv’er på over 50 tommer. Ud over at være godt udstyret med indgange har soundbaren udgang til ekstern subwoofer for dem, der vil have mere bas.

YAS-152 kan fjernstyres fra din smartphone via app’en HT Controller til iOS og Android. Den fungerer via Bluetooth og giver betydelig bedre overblik end dioderne på forsiden af soundbaren.

Lyden kan tilpasses via diverse lydtilstande som Movie, TV Program, Music, Sports, Game og almindelig stereo. Alle undtagen stereo simulerer en form for surround-lyd med et større lydbillede. Men til musik i stereo er den normale stereotilstand bedst.

Lydniveauet på film er ganske højt. Dialogerne er også både kraftigere og mere fyldige end med JBL, med en mere rungende brystklang fra de dybeste stemmer. Såsom Khans i Star Trek: Into Darkness. Movie-tilstanden giver et pænt stort lydbillede til film, og Yamaha YAS-152 har bedre opløsning på både dialoger og lydbillede generelt end testens billigere soundbars.

Den lyder udmærket uden subwoofer, selv om det naturligvis bliver federe, hvis man køber sådan en ved siden af.

Musik lyder temmelig fyldigt og godt opløst i overtonerne. Bluetooth lyder også fint, uden mislyde fra antennen i stille passager. Testen bedste soundbar til under 3.000 kroner.

+
Stor og fyldig lyd
Brugervenlig
Subwoofer-udgang

-
Begrænset bas uden subwoofer
Udseendet passer kun til store tv’er

Læs hele testen

Fakta
HDMI: Nej
Digital ind: Optisk, koaksial
Bluetooth
Analog ind: RCA, 3,5 mm mini-jack
Subwoofer-udgang
Mål: 120 x 10,8 x 13,6 cm

Yamaha YSP-1400
Pris: Set til 2716 kroner

Denne soundbar lyder bedst af dem uden subwoofer. DSP hjælper til, og brugervenligheden er i top.

Yamaha YSP-1400 mangler display, men det løses med fjernbetjenings-app’en HT Controller til iOS og Android, som giver et godt overblik på mobilen via Bluetooth. Med sine 100 cm i længden passer den til skærme fra omkring 46 tommer og opad.

Takket være temmelig sofistikeret DSP giver denne soundbar en god surround-følelse på film. Dynamikken er rigtig god, og YSP-1400 spiller højt og kraftigt på Star Trek: Into Darkness på Blu-ray. Lyden er mere fyldig, og dialogerne har bedre opløsning end med de billigere soundbars. Bassen virker også mere nuanceret end med YAS-152.

Man kan vælge imellem de samme lydtilstande som på YAS-152, men med YSP-1400 er der større forskel imellem dem på grund af bedre DSP. Det er dog ikke rigtig surround, men lyden er stor og veldefineret, uden at klangbilledet ændres. Endnu mere heftig bas får man med en separat subwoofer, der kan sluttes til.

Musik i stereo har et mere snævert stereoperspektiv end med YAS-152, fordi soundbaren er kortere. Til gengæld er tonerne lidt mere nuancerede. Også her anbefaler vi stereo frem for Music-tilstand, fordi sidstnævnte tilføjer en rumklang, som vi ikke kan lide.

Lyden fra Yamaha YSP-1400 er lidt bedre end fra YAS-152, men hvis dit tv er større end 50 tommer, kan du spare de ekstra penge og gå efter YAS-152. Tv’er mindre end det ser bedre ud med YSP-1400.

+
Stor og fyldig lyd
Dynamik
Brugervenlig
Subwoofer-udgang

-
Begrænset bas uden subwoofer

Læs hele testen

Fakta
HDMI: Nej
Digital ind: Optisk, koaksial
Bluetooth
Analog ind: RCA, 3,5 mm mini-jack
Subwoofer-udgang
Mål: 100 x 9,6 x 13,3 cm

Sonos Playbar
/// SPECIELT ANBEFALET ///
Pris: Set til 5199 kroner

Testens mest avancerede soundbar er suveræn til musik, som streames via DLNA.

Sonos Playbar kobles til netværket med Ethernet-kabel for at kunne streame musik fra en netværksserver eller -pc. Streaming-tjenesterne Spotify og WiMP (inklusive HiFi) er også tilgængelige. Det hele styres elegant fra Sonos’ Controller-app til Android og iOS. Og det er ekstra cool, at man kan lave spillelister på tværs af kilder. Vælg en sang fra pc’en, den næste fra Spotify og derefter en fra WiMP, og alt fungerer problemfrit.

Tv’et tilsluttes med optisk kabel. Sonos Playbar understøtter ikke Dolby Digital og DTS, så fjernsynet skal sættes til PCM, ikke bitstream.

Lyden er rigtig god. Dialogerne i Star Trek: Into Darkness er fyldige og godt opløst. Af alle testens soundbars har Playbar den mest naturlige lyd, plus en mere fyldig bas end de andre uden subwoofer. Og man kan få endnu mere bas med subwooferen Sonos SUB. Man kan også få ægte surround sound med to Sonos Play:1 som baghøjttalere. Mulighederne er mange. Men alene fungerer Playbar også fint.

Sonos Playbar har ikke samme dynamik i mellemtonen som Yamaha YSP-1400, men lyder til gengæld mere opløst og balanceret. Alligevel foretrækker undertegnede Yamaha til film.

Musik er derimod en ganske anden sag. Sonos Playbar lyder klart bedst til musik. Det er testens mest gennemførte soundbar, som med sine 90 cm bedst klæder skærme fra 40 tommer og op.

+
Gennemført streaming
Fornem lyd til musik
Kan udbygges

-
Begrænset dynamik til film

Læs hele testen

Fakta
HDMI: Nej
Digital ind: Optisk
DLNA
Analog ind: Nej
Kan udbygges
Mål: 90 x 8,5 x 14 cm

SOUNDBARS M. SUBWOOFER

LG NB5530A
Pris: Set til 4602

LG’s soundbar er lækker at se på. Men de slanke former gør den mindre egnet til god lyd.

Denne soundbar er næsten lige så tynd som Sony HT-ST3 og appellerer til de samme designbevidste kunder. LG’s er dog længere, hvilket gør den velegnet til tv’er på 55 tommer og over.

Den eneste indgang er optisk, som er synkron med billedet fra vores test-Blu-ray-afspiller. Desuden kan musik afspilles trådløst via Bluetooth.

LG NB5530A er nem i brug, for fjernbetjeningen har direkte knapper til alle funktioner, hvilket gør et display unødvendigt. Men soundbaren reagerer lidt trægt på volumenknapperne.

LG’s soundbar har trådløs subwoofer, men den går så højt op i frekvens, at man kan høre, hvis den står for langt ude til siden. Den bør afgjort stå i nærheden af soundbaren, helst lige nedenunder.

Uanset hvor subwooferen er placeret, er der dog et stort hul i mellemtoneområdet. Dialogerne i Star Trek: Into Darkness er tynde, til trods for at sub’en får Khans basrige brystklang godt frem. At lydbilledet faktisk giver et anstændigt indtryk af surround, når 3D-lyd er aktiveret, trækker op.

Det største problem er, at lyden er ganske lav, selv på maks. Faktisk har LG testens laveste lydniveau.

Popmusik spiller højere, fordi det har et mindre dynamikområde. Men særlig godt lyder det ikke; bassen er temmelig monoton, og igen mangler mellemtonen.

+
Lækkert udseende
Trådløs subwoofer

-
Mangler mellemtone
Lavt lydniveau
Træge volumenknapper

Læs hele testen

Fakta
HDMI: Nej
Digital ind: Optisk
Bluetooth m. NFC
Analog ind: Nej
Subwoofer
Mål: 120 x 5,1 x 3,1 cm

Sony HT-ST3
Pris: Set til 5999 kroner

Den tyndeste soundbar, vi har set, er lækker at kigge på. Desværre er lyden også tynd.

Denne ultra slanke soundbar får hjælp i bassen af en ekstern subwoofer. Al elektronik og forstærkning sidder også i sub’en, der derfor er forbundet til soundbaren med kabler. Subwooferen befinder sig bedst vandret på en hylde under tv og soundbar. Også fordi det er her, displayet sidder. Den er i øvrigt udstyret med tre HDMI-indgange samt Bluetooth med nem tilslutning via NFC.

Indstillingerne er lidt besværlige med den lange, tynde fjernbetjening. Selv om displayet er stort nok, giver det ikke et ordentligt overblik.

Lydmæssigt får HT-ST3 hjælp af subwooferen hele vejen op i mellemtone-området, hvilket er endnu en grund til, at sub’en bør være lige under soundbaren. Brystklangen fra dialoger gengives også her, og lydbilledet bliver splittet op, hvis subwooferen flyttes ud til siden.

Der er ligesom et hul i mellemtonen, så stemmerne får meget bas og distinkte overtoner, men mangler noget derimellem. Derfor lyder Sony HT-ST3 aldrig særlig naturligt. Og det trods en klart mere actionpræget bas end de soundbars og lydsokler, der mangler subwoofer.

Overtoneområdet lyder til tider lidt glasagtigt. Det går ud over musik i stereo, hvor sangstemmer også mangler den vigtige mellemtone. For de samme penge kan du købe en Yamaha YAS-152 og stadig have små 4.000 kroner tilbage til en subwoofer. Og så kommer der helt andre boller på suppen! Sony HT-ST3 vil dog klæde tv’er på op til 40 tommer bedst.

+
Mange tilslutningsmuligheder
Subwoofer giver dybbas
Lækker at se på

-
Mangler den vigtige mellemtone
Lidt besværlig indstilling
Prisen

Læs hele testen

Fakta
HDMI: 3 ind, 1 ud (m. ARC)
Digital ind: 2 x optisk
Bluetooth m. NFC
Analog ind: RCA
Subwoofer
Mål: 90 x 4 x 3 cm

Philips HTL9100
/// BEDST I TEST ///
Pris: Set til 5790 kroner

Med muligheden for at tage sidehøjttalerne af og placere dem bagved giver denne soundbar ægte surround-lyd i stuen!

De aftagelige sidehøjttalere kan placeres bag sofaen og give ægte surround sound. Højttalerne kører på batteri og er 100 procent trådløse! Hvis du beholder sidehøjttalerne på soundbaren, giver det mulighed for virtuel surround.

Justeringsmuligheder er der ikke mange af, så det er ikke nødvendigt med et display på HTL9100. I stedet viser lysdioder indgangsvalg og lydtilstand.

Med sidehøjttalerne på og virtuel surround sound er lyden større end soundbarens fysiske placering. Den trådløse subwoofer buldrer godt i actionsekvenser. Der er et lille hul i mellemtonen mellem subwoofer og soundbar, men ikke så stort som med Sony HT-ST3.

Er sidehøjttalerne placeret bagved, så omringer surround-lyden dig. Desuden bliver dynamikken langt bedre. Sammenhængen i lydbilledet er helt anderledes – ingen af de andre soundbars i testen kommer i nærheden af Philips HTL9100. Det er den, du skal have, hvis du ser meget film!

Med sidehøjttalerne hægtet af vil stereomusik automatisk gengives som multikanal stereo. Placér højttalerne i et andet rum, hvis du holder fest, og få samme musik i begge rum! Musik lyder godt og balanceret, med fin opløsning i diskanten. Dæmp bassen til to streger for at få den bedste sammenhæng mellem subwoofer og soundbar. Med Bluetooth høres en svag antennestøj, hvis man lægger øret ind til soundbaren, men ellers lyder det fint.

+
Ægte surround
Heftig lyd
Multirum er muligt

-
Få indstillingsmuligheder

Læs hele testen

Fakta
HDMI: 2 ind, 1 ud (m. ARC)
Digital ind: Optisk, koaksial
Bluetooth
Analog ind: RCA, 3,5 mm mini-jack
Subwoofer
Mål: 103,5 x 7,3 x 15,6 cm