Test: Lille højttaler - kæmpe lyd

WoofIT er en fremragende Bluetooth-højttaler, der kæmper for at få plads i et hav af stærke konkurrenter

Så 'lidt' højttaler får du for 599 kroner. Men selv om prisen er i den højere ende, så er apparatet fremragende, mener vores anmelder.
Så 'lidt' højttaler får du for 599 kroner. Men selv om prisen er i den højere ende, så er apparatet fremragende, mener vores anmelder.

Lille, smart - men en smule for dyr

DINE RÅD: Hvilke mini-højttalere har du gode erfaringer med? Skriv en kommentar under artiklen.

Det er noget af en kamp, som det Aalborg-baserede firma SackIT har kastet sig ud i.

Ikke nok med, at firmaet forsøger at sælge en sækkestol i stærk konkurrence med firmaer som Fatboy. Nordjyderne vil også have en bid af markedet for trådløse Bluetooth-højttalere med et produkt, der har fået navnet WoofIT.

ekstrabladet.dk har i en måneds tid testet, brugt og misbrugt den lille WoofIT-højttaler. Og dommen? Jo, man 'sidder' rigtigt godt i det med den som digital følgesvend.

Markedet for trådløse højttalere er stort. Og der er masser af andre firmaer, som byder sig til med både fysisk større højttalere og stærkere design. Men WoofIT har en klar fordel: Den er lille - og samtidig meget større i brugsværdi, end dens størrelse umiddelbart giver indtryk af.

DOKUMENTATION: Det skriver firmaet selv om WoofIT

Lad os begynde med størrelsen. Højttaleren er solidt bygget og alligevel nem at have med sig rundt. Jeg har brugt den dagligt til at give min iPad eller Android-telefon et lyd-boost. Og højttaleren er fremragende, hvis man har brug for at afspille noget lyd - for eksempel til en præsentation - fra sin computer.

Uanset om jeg (trådløst) har tilsluttet et produkt fra Apple, Android, Windows Phone - eller en PC eller Mac - så har højttaleren fungeret hver gang. Ikke en eneste gang har jeg skulle bøvle med at få lyden til at fungere.

Nu tænker du sikkert, at sådan skal det fungere. Men tro mig - sådan er det langt fra altid. (Der er mulighed for at tilslutte apparater med en ledning. Og du kan også bruge den indbyggede MicroSD-kortlæser til at afspille lyd med.)

Og så er der det med brugsværdien. WoofIT overlever i den grad på sin størrelse kombineret med, at den er så nem at bruge. Og så selvfølgelig på, at den spiller langt over det niveau, som netop små højttalere normalt kan levere.

Samtidig er det indbyggede batteri stærkt. Firmaet angiver spilletiden til mere end tre timer på en opladning. Min oplevelse under testen har ligget et godt stykke over de tre timer.

Dermed ikke sagt, at højttaleren er på niveau med, hvad du for eksempel får, når du køber en trådløs B&O-højttaler. Eller en Libratone. Selvfølgelig er den ikke det. Men WoofIT er fremragende til det, som den skal kunne: At være lille og nem at have med rundt for at gøre lydoplevelsen af dine mobile apparater meget bedre.

En ting trækker dog ned: Prisen.

P.t. står højttaleren til 599 kroner i vejledende udsalgspris. Og så er den vist også betalt. Træk 150-200 kroner fra - og WoofIT havde nemt trukket en stjerne mere i anmeldelsen her.

Der er i øvrigt mulighed for at bruge højttaleren som FM-radio - der medfølger nemlig en lille antenne, så højttaleren helt af sig selv fungerer som en radio. Den funktion havde jeg dog ikke meget held med. Det er for bøvlet at indstille og ikke noget, jeg tror, du kommer til at bruge højttaleren meget til.

DINE RÅD: Hvilke mini-højttalere har du gode erfaringer med? Skriv en kommentar under artiklen.

1 af 2 Højttaleren kan både betjenes fra din mobiltelefon eller computer. Men der er også mulighed for at regulere på lyden direkte op højttaleren.
2 af 2 Så 'lidt' højttaler får du for 599 kroner. Men selv om prisen er i den højere ende, så er apparatet fremragende, mener vores anmelder.
0 kommentarer
Vis kommentarer