Danmark må vente på Apple Watch

Fra 10. april modtager Apple bestillinger på deres længe ventede ur, men der er endnu ikke sat dato på dansk lancering

Her kigger Ekstra Bladets reporter nærmere på Apple Watch.

BERLIN (Ekstra Bladet): Det kan bruges som hotelnøgle, betalingskort og fjernbetjening til garagedøren.

Og nå ja, så kan det også vise klokken på den berøringsfølsomme retina-skærm, og fra 24. april kan det nye Apple Watch købes i butikkerne i en række lande. Endnu ikke Danmark.

Det var i vanlig stil it-gigantens øverste chef Tim Cook, der i aften dansk tid løftede sløret for detaljerne i forbindelse med den kommende premiere for Apples længe ventede ur.

Nu udløses spændingen: Premiere på Apple Watch

Selve lanceringen af produktet skete allerede i september, samtidig med at iPhone 6 og 6 plus blev afsløret, men dengang var aftaler med indholdsleverandører endnu ikke på plads, og siden har fans af firmaets produkter sukket efter at se uret i handlen.

Nu er ventetiden så forbi, og store spillere som Facebook, Twitter og Shazam er blot nogle af dem, der skal få uret til at leve sammen med iPhone.

I sig selv er uret ikke nyskabende. Både Samsung, Motorola og andre har lanceret smartwatches til at komplimentere mobilen. Men som vanligt er der særlige forventninger, når netop Apple kaster sig over en ny produktkategori.

Fjollet eller smart? Det kan det nye Apple-ur

- Apple Watch ændrer hele den måde, vi forholder os til teknologien på, og vi tror, at vores kunder vil blive virkelig glade for det, udtalte Tim Cook, Apples øverste chef i forbindelse med premieren.

- Vi kan næsten ikke vente med, at få folk i gang med at bruge Apple Watch, så de nemt kan få adgang til den information, der betyder noget for dem, interagere med verden og så de får et bedre liv ved at være mere opmærksomme på de daglige aktiviteter end nogensinde før, sagde topchefen.

For at tilgodese snart sagt enhver smag kommer uret i tre forskellige serier. Sport, Watch og Watch Edition. Førstnævnte er til fitness-folket, den anden appellerer til de mere konservative urkøbere og endelig er der luksusmodellerne i 18 karat guld. Sidstnævnte har prisskilt på 10.000 dollar og laves på bestilling. Alle modeller kommer i to forskellige størrelser, 38 og 42 millimeter. Batterilevetiden skal ved almindelig brug være 18 timer.

I USA kommer den billigste model i Sport-serien til at koste cirka 2500 kroner, så et forsigtigt prisgæt for Danmark bliver på 3000 kroner og opefter.

Der er endnu ikke sat dansk premieredato på uret.

Superslank bærbar
Ud over uret lancerede Apple ved mandagens event en ny bærbar, som med en vægt på 900 gram og en tykkelse på 13,1 mm er både den letteste og slankeste notebook-computer nogen sinde fra producenten.

Selv om den lille ny blot lyder navnet MacBook, ligner den et medlem i Air-familien. Skærmen har retina-opløsning, som det kendes fra de dyrere Pro-modeller, størrelsen er 12 tommer.

- Apple har genopfundet den bærbare computer i form af den nye MacBook, og med en vægt på godt 900 gram og en tykkelse på 13,1 mm er det den tyndeste og letteste Mac nogensinde, siger Philip Schiller, Apples Senior Vice President of Worldwide Marketing.

- Hver eneste komponent i denne MacBook afslører en ny innovation. Med dens design uden blæser, den supertynde Retina-skærm og tastaturet i fuld størrelse, som er 34 procent tyndere end før, det helt nye Force Touch-pegefelt, den alsidige USB-C-port og et banebrydende, niveaudelt batteridesign er den nye MacBook simpelthen fremtiden inden for bærbare computere, udtaler Schiller.

Den nye MacBook er udstyret med en såkaldt USB-C-port. Som ny industristandard understøtter USB-C opladning ved højere effekt, dataoverførsel med USB 3.1 Gen 1 (5 GB pr. sek.) og DisplayPort 1.2, alt sammen i ét enkelt stik, som kræver en tredjedel af den plads, en traditionel USB-port skal have.

MacBook kan købes fra fredag d. 10. april.

MacBook fås med en 1,1 GHz dual-core Intel Core M-processor med Turbo Boost-hastigheder på op til 2,4 GHz, 8 GB hukommelse, 256 GB flash-lager og Intel HD Graphics 5300 fra 11.299,00 kr. inkl. moms og med en 1,2 GHz dual-core Intel Core M-processor med Turbo Boost-hastigheder på op til 2,6GHz, 8 GB hukommelse, 512 GB flash-lager og Intel Graphics 5300 fra 13.999,00 kr. inkl. moms.

Ekstra Bladet var inviteret til pressemøde i Berlin af Apple.