Nu udløses spændingen: Premiere på Apple Watch

I aften forventes Apple-topchef Tim Cook at sætte dato på, hvornår det længe ventede ur kommer på gaden

BERLIN (Ekstra Bladet): Når Apples øverste chef, Tim Cook, klokken 18 dansk tid går scenen, er det rent undtagelsesvis ikke et hidtil uset produkt, han skal trække op af hatten. Tværtimod er der tale om en gadget, der allerede blev vist frem for publikum i september, men som endnu ikke er kommet i handlen, nemlig det længe ventede Apple Watch.

Dengang var it-giganten dog ikke klar til at slippe deres lille ny wearable løs. Hardware-delen var på plads i form af design og tekniske specifikationer, men producenten manglede at have aftaler på plads med de tredjepartsleverandører, som i praksis skal sørge for, at uret kan bruges til det, køberne efterspørger.

Det vil sige software-producenter som Facebook, Spotify, Instagram, Twitter og så videre, der forventes at have løsninger klar til Apple Watch, til når uret kommer på gaden.

Præcis hvor mange samarbejdspartnere, Apple har lavet aftaler med - og hvad uret dermed i praksis kommer til at kunne - får vi først at vide i aften, men her er nogle af de detaljer, Apple hidtil har afsløret om deres ur:

Sådan bliver iPhone 6S

Apple Watch kommer i to størrelser på henholdsvis 38 og 42 mm i diameter. Glasset er af typen safir, der er ridsefrit og kendes fra dyrere analoge ure. Designmæssigt kommer der flere varianter i handlen - både modeller i sportsligt design og mere konservative varianter, eksempelvis med lænker i forskellige metaltyper.

Under overfladen er Apple Watch forsynet med en NFC-chip, så det blandt andet kan bruges til at betale med i butikker, der bruger Apples betalingssystem, Apple Pay.

[No available link text]
Ekstra Bladet TV har talt med tech-ekspert Nikolaj Rasmussen om, hvad det nye ur kan

Apples smartwatch kan starte din bil

I stedet for en berøringsfølsom skærm er Apple Watch udstyret med en digital krone, som bruges til at navigere rundt blandt apps osv.

Uret er proppet med sensorer af enhver slags, så det kan bruges til at måle skridt, hastigheder, puls, kalorieforbrænding m.m., hvilket skal gøre det særligt attraktivt for fitness-folket.

Præcis hvornår butikkerne får æbleuret på hylderne, ved vi først i aften, men et forsigtig bud er en gang i april. I USA forventes priserne på uret at begynde ved 349 dollar, hvilket i danske kroner plus 25 procent i moms svarer til omkring 2995 kroner. Det forventes, at der kommer hele 22 forskellige Apple Watch-modeller, heraf en variant i 18 karat guld, som selvsagt bliver noget dyrere.

Ud over Apple Watch forventes det, at Apple lancerer en række andre nyheder i aften, herunder opdaterede udgaver af deres MacBook-computere. Ifølge rygtebørsen kan en 12 tommers retina-udgave af den slanke MacBook Air være på vej.

Apple klar med verdens tyndeste tablet

Ekstra Bladet er til stede i Berlin under den europæiske del af dagens Apple Event. Følg med fra klokken 18.00!

[No available link text]Se promo-film for Apple Watch