Nyt Apple TV: Så mange programmer kan du downloade nu

Det er gået stærkt med at få nye programmer ind i Apple TV's 4. generation

Den seneste generation af Apple TV er markant dyrere end forgængeren. Men så kan du også downloade et stadigt større katalog af programmer. (Foto: Apple)
Den seneste generation af Apple TV er markant dyrere end forgængeren. Men så kan du også downloade et stadigt større katalog af programmer. (Foto: Apple)

Da Apple forleden lancerede sit nyeste Apple TV, var det med både en ny fjernbetjening, større harddiske (32 og 64 GB) og en helt ny software.

Og sidstnævnte har en særlig fordel: du kan downloade alle de programmer, som firmaer verden over udvikler til Apple TV.

Så stærkt er det gået. (Grafik: appFigures.com)
Så stærkt er det gået. (Grafik: appFigures.com)
 

Flest programmer er gratis
Tidligere var det alene Apple, der udvalgte nogle få programmer til tv-boksen.

Men en frisk opgørelse viser, at der nu findes mere end 2.000 programmer til det nye Apple TV. Tallene bekræftes af Apple i dette interview.

Og analysen, der er lavet af techsitet appFigures.com, forudser, at der om kort tid vil være fem gange så mange, altså 10.000 programmer til Apple TV.

Den lille Chromecast Audio-brik koster 320 kroner og kan nu kobles sammen i grupper med andre lignende enheder. (Foto: Google) Gadgets Chromecast er blevet bedre: Spil den samme musik i flere rum

P.t. er de mest populære programmer spil og underholdning. Mindst populære er programmer til shopping og navigation.

De fleste programmer er også enten meget billige eller gratis. Over halvdelen af de mere end 2.000 programmer er i dag gratis at downloade.

Næste Apple TV er på vej

Apple er i fuld gang med at udvikle den næste 5. generation af Apple TV. Den nye boks forventes at få en processor, der gør Apple TV markant hurtigere.

Den nye version er nok først på markedet i 2. halvdel af 2016 - men det er fortsat tvivlsomt, om det på det tidspunkt er lykkedes Apple at få kabel-tv ind som en del af pakken.

Det koster boksen
Det nye Apple TV fås som nævnt i to versioner, der koster officielt 1.399 kroner for 32 GB og 1.799 kroner for 64 GB.

Hånden på hjertet: det nye Apple TV skal udvikles noget mere, før det bliver alle pengene værd, mener vores anmelder. (Foto: Apple) Gadgets Apple TV er på steroider: Mere avanceret - men også ganske træls

Den ældre version af Apple TV koster 599 kroner, men har altså ikke mulighed for at downloade de mange nye programmer.

I alle tre tilfælde kan du nogle gange finde Apple TV billigere ved at lave en prissøgning på fx PriceRunner.dk.

Sådan så det ud onsdag morgen, hvis du gik ind under punktet softwareopdateringer i dine indstillinger på fx iPhone og iPad. Mobil Apple opdaterer alt: iPhone, Watch, iPad og TV

1 kommentar
Vis kommentarer