Glemmer du også navne? Her er app'en til dig

Hvis du har problemer med at huske, hvem det nu lige er, du møder, kan appen Humin hjælpe dig

Humin appen hjælper med at genkende folk du ikke har set i lang tid (FOTO: Business Insider)
Humin appen hjælper med at genkende folk du ikke har set i lang tid (FOTO: Business Insider)

Vi kender alle fornemmelsen af at se nogen på gaden, vi er ret sikre på, vi ved, hvem er. Men hvor er det nu, vi kender vedkommende fra? Er det en gammel skolekammerat, eller én vi mødte i byen for et par uger siden?

Apples toplister for 2014

Nu er der lavet en app, der hjælper dig med at holde styr på dine kontakter. Humin. 

Organiser dine venner
Appen er mere eller mindre en personlig assistent. Den har en lang række funktioner, men er primært et supplement til din kontaktbog. Den connecter med dine social networks og gør det muligt at tilføje noter til hver enkelt person. For eksempel kan man skrive “gammel kollega” eller “mine forældres nabo”. Og man kan tilføje så mange noter, som man har lyst til.

Sony-hackere vil give dig Brad Pitts telefonnummer

Det betyder, man hurtigt kan finde ud af, hvad navnet på vedkommende, man ser, er. Man kan søge i databasen, og når man skriver “Set i Fakta”, kommer alle dem man har set i Fakta frem med et billede, som der er hentet fra for eksempel Facebook. Det gør listen overskuelig, og man skal ikke ligge søvnløs over et navn.

Desuden kan man tilføje geografiske data. Så hvis man står på Nørrebro, er det kun vennerne fra Nørrebro, som er på forsiden af appen. Men man kan samtidig bruge appen, som en måde at møde nye folk på. Det er nemlig et åbent socialt netværk, hvor man kan skrive med folk, der er i nærheden. Det kan man selvfølgelig slå fra.

Snak og del
Humin har også en række andre funktioner. F.eks. kan man ringe og skrive sms´er via appen. Men det er ikke tænkt som en erstatning, nærmere et supplement. Den fungerer bedst, hvis man skibber telefonens standard-apps, men hvis man kun vil bruge den til at huske navne – er det så det, man bruger den til.

Det er klart, jo mere man bruger den, og jo flere oplysninger der kommer på ens kontakter, jo lettere er det at huske et glemt navn igen.