Guide: Sådan fungerer det nye Snapchat

I tirsdags kom Snapchat med en række nye funktioner. Bliv klogere på dem her

Animationer er blandt andet noget af det, der nu gør Snapchat endnu sjovere. (Foto: Dondy Razon/Flickr)
Animationer er blandt andet noget af det, der nu gør Snapchat endnu sjovere. (Foto: Dondy Razon/Flickr)
Følg Teknologi

I tirsdags kom Snapchat med en opdatering, der giver langt flere muligheder for at lave sjove selfies til dine venner og følge med i, hvem der er din "BFF" og din "Bestie".

Hvis du endnu ikke har helt styr på de nye features, er der her en guide til, hvordan du får mest muligt ud af de nye funktioner.

Nina Agdal viser fræk funktion på Tinder

Animerede selfies
En af de mest markante opdateringer er muligheden for at lave animerede selfies. Blinkende hjerter, flydende regnbue-tunge eller et rynket ansigt er blot nogle af de nye animerede muligheder, der er i den nye opdatering.

Funktionen hedder "Lenses" og fungerer ved, at du med front-kameraet kan give dine billeder en række sjove effekter. Når du har taget dit billede, skal du blot holde en finger nede på dit ansigt. I bunden vil der så komme en række effekter til syne. Derefter skal du vælge en af de syv effekter, der er tilgængelige og så følge instruktionerne.

Godt nyt til gamere: Computerspil får områder i hjernen til at vokse

Du kan også lave en snapchat-video ved blot at holde en finger nede på den ønskede effekt. Et godt råd er, at holde kameraet stille og roligt, og hvis du har briller, tage dem af. Funktionen kan have svært ved at skelne mellem øjne og briller.

Guide til emojis
I den foregående opdatering fjernede snapchat listen over bedste snapchat-venner. Det var til nogens store gru, for erstatningen blev nemlig emojis. Og det har ikke altid været lige nemt at afkode, hvad de forskellige emojis stod for.

Det er der gjort noget ved nu. For nu har Snapchat lavet en liste over de brugte ikoner, og hvad de egentlig betyder. For eksempel er forskellen på det gule hjerte og røde hjerte, at førstnævnte er din "bestie" og det røde din "BFF".

Nu kommer skråt op-fingeren til iPhone

Hvis der derimod er en emoji med et skævt smil, betyder det, at du er deres BFF, men at du kun sjældent sender en snap deres vej. Alle forklaringerne ligger gemt i "indstillinger" og under fanen "yderligere tjenester". Derefter klikker du dig ind på "administrer" og til sidst "Emoji Venner". Det er også under denne fane, du kan udskifte emojis, så du selv bestemmer, hvilke emojis der bliver brugt til dine venner.

Ekstra genspil og trofæer
Før i tiden har du haft mulighed for inden for 24 timer at genspille en snap. Men kun én snap. Nu kan du få lov til at genspille tre forskellige snaps mod en betaling på syv kroner. Hvis du vil have flere muligheder for genspilning, så kan du købe ti og 20 genspilninger for henholdsvis 20 kroner og 34 kroner.

Din iPhone får ny software i aften: Det betyder det for dig

Den sidste nye tilføjelse minder om grundtanken i et spil. Det er nemlig nu muligt at jagte trofæer. Et trofæ er en række emojiis, som repræsenterer en bestemt præstation. For at få et trofæ til samlingen skal du lave bestemte snaps. Det kan for eksempel være at opnå en bestemt score eller sende en video-snap et vist antal gange.

Lige nu er der ikke overblik over hvilke og hvor mange trofæer, der er. Dog vil der i fremtiden komme endnu flere til. Det skriver Mashable.com.

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.