Hackere snød kvinde til at overføre livsopsparing

En engelsk kvinde har godt ondt i pengepungen, efter en gruppe hackere fik adgang til hendes e-mail og lokkede hende til at overføre over 500.000 kr.

Hackere finder hele tiden på nye metoder til at snyde dig. En engelsk kvinde er ude af sig selv, efter hun mistede hele sin opsparing til cyberkriminelle. (Foto: Colourbox)
Hackere finder hele tiden på nye metoder til at snyde dig. En engelsk kvinde er ude af sig selv, efter hun mistede hele sin opsparing til cyberkriminelle. (Foto: Colourbox)

Hvis du har en e-mail, har du formentlig selv oplevet e-mails fra ukendte afsendere i din indbakke. Ofte lover de guld og grønne skove, hvis bare du klikker på et link, eller sender dem diverse oplysninger.

De er kendt som 'phishing-mails', og heldigvis er de fleste af os opmærksomme på dem. Men hackerne finder hele tiden nye på metoder, når det gælder deres endeløse forsøg på at få adgang til private oplysninger, de kan bruge til at stjæle fra dig.

Med en hunde-dating app kan både din bedste ven og du selv stifte nye bekendtskaber – i afslappede rammer. (Foto: Eddy Van/Flickr) Elektronik Hunde-kærlighed: Ny slags Tinder til de firbenede

Det oplevede engelske Vivian Gabb desværre på helt tæt hold, skriver den engelske avis Daily Mail.

Hun var i gang med at købe et nyt hus, og på et tidspunkt i processen modtog hun en e-mail, fra hvad hun troede, var hendes advokat. I den stod der, at hun skulle overføre £50.000 (ca. 525.000 kr.)  til en konto, hvilket hun gjorde.

Hvad hun ikke vidste var, at hackere i en længere periode havde haft adgang til hendes indbakke. De oprettede deres egen bankkonto i samme bank og med samme navn som Vivians Gabbs advokat,  Chris Smee.

Flere og flere forbyder selfie-stangen. Her er det et museum i Mexico, der har bandlyst forlængeren (og våben). (Foto: Loppear/Flickr) Elektronik Disneyland forbyder selfie-stænger

Den falske e-mail var konstrueret i samme sprog og på præcis samme måde, som den tidligere oprigtige mail-korrespondence mellem Vivian Gabb og Chris Smee.

Banken kan intet gøre
Først et par dage senere gik det op for Vivian Gabb, at hendes rigtige advokat ikke havde modtaget pengene. Hun kontaktede derfor sine to banker, Halifax og TSB, for at høre, om der var mulighed for at få returneret dele af eller hele beløbet.

Men der var intet at gøre, da Vivian Gabb selv overførte pengene til hackernes konto.

– Begge banker virker til at være ligeglade med den knibe, jeg er kommet i. Jeg kan ikke forstå, hvad der er sket, og der er åbenbart ingen, jeg kan søge til for at få en erstatning, har hun fortalt til Daily Mail.

Politiet har fortalt Vivian Gabb, at de vil forsøge at finde de cyberkriminelle, men i forhold til erstatning er det en sag mellem banken og kunden.

Det der er altså ikke motion (Foto:  Flickr/Eurritimia) Elektronik Hvert fjerde barn tror computerspil er motion

Phishing-scams i denne størrelsesorden sker normalt kun for større virksomheder, der ofte overfører store beløb. Men hackerne holder sig ikke tilbage, hvis de øjner en god mulighed for at stjæle store summer fra privatpersoner.

Og sagen er blot endnu en reminder om, hvor vigtigt det er at sikre, at hackere ikke har adgang til ens e-mail eller andre personlige tjenester på internettet.

32 kommentarer
Vis kommentarer