Her er computeren alle har råd til

Indtil nu har stationære computere været forbeholdt befolkningen i verdens velhavende lande, men det vil virksomheden Endless Mobility lave om på med en ekstrem billig computer

Endless-computeren kommer ikke med nogen skærm, og skal derfor kobles til et tv eller lignende. Til gengæld koster den kun omkring en tudse. (Foto: Endless Mobility)
Endless-computeren kommer ikke med nogen skærm, og skal derfor kobles til et tv eller lignende. Til gengæld koster den kun omkring en tudse. (Foto: Endless Mobility)

Du har formentlig en computer af den ene eller anden art. Det samme har din familie, venner og sikkert endda også din niece på ti år.

For det er almindeligt at eje en computer i den vestlige verden.

Det samme er ikke tilfældet i de fattigere hjørner af kloden, såsom Guatemala i Mellemamerika, hvor det ikke er mange, som har råd til at erhverve sig en computer af moderne standard.

En østrigsk dreng brugte sin PlayStation 4 til at søge efter materiale om, hvordan man fremstiller en bombe – nu er han anholdt. (Foto: Sony PlayStation) Elektronik Teenager anholdt: Brugte PS4 til at lære om bomber

Men nu er der håb forude for den omkring to milliarder-store gruppe mennesker, som har måttet se langt efter computerens mange fordele.

Start-up virksomheden 'Endless Mobility' har nemlig netop færdiggjort en succesfuld 'Kickstarter'-kampagne, hvor de har rejst næsten 200.000 dollars, svarende til cirka 1,3 milloner danske kroner til deres projekt. Og nu skal virksomheden i gang med at producere og sende deres Endless-pc'er ud til de fattigere dele af verden, skriver teknologi-portalen Cnet.

Computer fra 1100 kr.
Målgruppen er den voksende middelklasse i asiatiske og sydamerikanske lande, der ikke har råd til at købe dyre main-stream computere som Dell og Toshiba.

Prisen på computeren starter fra 169 dollars, svarende til 1133 kr.

Mens vi stadig venter på, at Apple Watch bliver tilgængeligt i Danmark, har en kinesisk arving købt hele to Apple Watch Edition til sin hund. (Foto: Shinya Suzuki) Elektronik Stenrig arving købte to Apple Watches til kæledyr

Og for at producere så billig en computer, har Endless udviklet deres eget styresystem, Endless OS. Det minder på mange måder om de mobile-styresystemer, som vi kender fra vores smartphones i vesten.

Ligesom du kender det fra styresystemet på din smartphone, er alt indholdet på pc'en pakket ind som apps.

Endless kommer med en række præinstallerede programmer, der kan bruges offline, men brugere med en internetforbindelse vil kunne hente flere apps gennem en Endless app-store.

Er du heller ikke glad for at lægge mobilen fra dig på ferien? (Foto: Flickr/Michael Coghlan) Ferie Elsker du mobilen højere end mor?

Derudover kommer den ægge-formede computer uden skærm, tastatur og mus. Idéen er, at brugerne skal koble computeren til et tv eller lignende.

– De fleste familier har allerede et tv i hjemmet, så de kan tilslutte Endless til fjernsynet og bruge det som skærm, forklarer Rafael Lima, salgsdirektør i Endless Mobility.

Specifikationer
Endless-computere kommer i tre forskellige versioner.

En 32GB-model med 2GB RAM ekskl. højtaler, Wi-Fi og Bluetooth til 169 dollars (1133 kr.).

En 32 GB-model med 2GB RAM inkl. højtaler, Wi-Fi og Bluetooth til 189 dollars (1266 kr.)

En 500GB-model med 2GB RAM inkl. højtaler, Wi-Fi og Bluetooth til 229 dollars (1534 kr.)

Du kan læse mere om projektet her.

1 af 2 
2 af 2 Endless-computeren kommer ikke med nogen skærm, og skal derfor kobles til et tv eller lignende. Til gengæld koster den kun omkring en tudse. (Foto: Endless Mobility)
2 kommentarer
Vis kommentarer