Hjemmelavet drone skyder med skarpt

En Youtube-video med en skarpskydende drone har vækket bekymring på internettet

Austin Haghwout skriver på sin Youtube-kanal, at dronen er over 66 centimeter fra den ene ende til den anden. (Foto: Youtube/Hogwit)
Austin Haghwout skriver på sin Youtube-kanal, at dronen er over 66 centimeter fra den ene ende til den anden. (Foto: Youtube/Hogwit)

De sidste par år har droner været et hyppigt emne på diverse internetsider og sociale medier. Flere har monteret filmkameraer på dronerne og lagt videoen på Youtube.

Andre har monteret pistoler på dronen. Det viser en Youtube-film, der blev uploadet i fredags.

Filmen viser en drone, der er udstyret med en pistol, som automatisk affyrer skud mod et ukendt objekt i en skov.

De 14 sekunder filmen varer, viser, hvordan dronen evner at skyde fire skud i luften uden at lade sig påvirke synderligt af det.

Det vidner om en stærk opbygning og montering af pistolen på dronen.

Indtil i går var der tvivl om, hvem som stod bag videoen og opbygningen af dronen. Men det har vist sig, at det sandsynligvis er den 18-årige amerikanske Austin Haughwout fra Clinton i Connecticut, der står bag. Videoen blev i hvert fald postet fra hans Youtube-kanal med titlen 'Flying Gun', hvortil undertitlen lyder: 'Hjemmelavet drone monteret med semi-automatisk pistol'. Det skriver Daily Mail.

Hvad der skal ske med teenageren, som står bag det flyvende våben, melder historien ikke noget om.

Revidering af lovgivningen
Der har tidligere floreret videoer med droner udstyret med skydevåben, men de har vist sig at være til kommerciel brug. Det er dog ikke lovligt at montere skydevåben på droner i nogen tilfælde.

I kølvandet på den stigende brug af droner, skriver engelske The Guardian, at de amerikanske myndigheder er i gang med at revidere brugen af droner.

De nuværende regler omkring brugen af droner er i forvejen strikse. Du må blandt andet ikke bruge dem med personer eller bygninger inden for 50 meters rækkevidde og dronen må kun flyve i op til 120 meters højde. Men de gældende regler bliver altså for tiden strammet op og nok også i højere grad efter episoden fra sidste uge.

Både den valgte pistol og dronen er efter sigende nemt at anskaffe i USA og det vækker naturligvis bekymring hos folk i USA. Især fordi, midlerne er så nemme at anskaffe.

1 af 2 (Foto: Youtube/Hogwit)
2 af 2 Austin Haghwout skriver på sin Youtube-kanal, at dronen er over 66 centimeter fra den ene ende til den anden. (Foto: Youtube/Hogwit)
19 kommentarer
Vis kommentarer