Hvilket Smart Watch er bedst: Huawei Watch mod Samsung Gear S2

Huawei Watch er det flotteste Android-ur indtil nu – Samsung Gear S2 er blandt de bedste smart-ure på markedet

Hvem vinder den store Smart Watch kamp? (Foto: PR)
Hvem vinder den store Smart Watch kamp? (Foto: PR)
Følg Teknologi

Så er det Smart Watch -kamp tid. Huawei mod Samsung.

Huawei Watch baseret på Android Wear er absolut ikke er vores favorit, men har man ikke noget imod Googles smart-ur-platform, er Huawei Watch nok det lækreste – og dyreste – Android-ur, der kan købes for penge lige nu.

Plus: Flot og robust design i rustfrit stål samt den mest højopløste smart-ur-skærm til dato.

Minus: Vi synes stadig ikke, at Android Wear har særlig meget at byde på, og selv om uret er lækkert, er det godt nok også dyrt.

Pris: 3799 kroner

Huawei kommer med tre forskellige remme. (Foto: PR)
Huawei kommer med tre forskellige remme. (Foto: PR)
 

Samsung Gear S2 er baseret på det alternative operativsystem Tizen, kan både ses som en fordel og en ulempe.

En ulempe, fordi Tizen ikke har samme opbakning fra udviklermiljøet, hvilket konkret betyder færre apps til platformen end til konkurrenten fra Google eller for den sags skyld til Apple Watch. Og en fordel, fordi Tizen giver Samsung mulighed for at tilbyde køberne en brugerflade, der fungerer væsentlig bedre end Android Wear.

Plus: Lækkert og let design med intuitiv brugerflade, der bl.a. er baseret på en drejelig krans omkring skærmen.

Minus: Få apps til operativsystemet Tizen. Understøtter ikke iPhone og langtfra alle Android-mobiler.

Pris: 2890 kroner

Menuen på Samsungs ur fungerer. (Foto: PR)
Menuen på Samsungs ur fungerer. (Foto: PR)
 

Udseende
Huawei Watch er fremstillet i rustfrit stål og kommer med en helt rund urskive, der måler 42 mm i diameter og er lavet af safirglas. Vores testeksemplar kom også med en urlænke i rustfrit stål; alternativt kan uret købes med læderrem, hvilket gør det en smule billigere.

Man kan dog bruge en helt almindelige 18 mm urremme til uret og er dermed ikke bundet til at købe nye remme af Huawei til opskruede priser.

Præcis som Huawei Watch er Gear S2 designet til at ligne et almindeligt ur så meget som muligt. Det betyder bl.a., at det kommer med rund skærm, ligesom huset er af rustfrit stål. På højre side sidder to knapper (henholdsvis tænd/sluk og tilbage), og ellers betjenes Gear S2 via touch-skærm og så via en drejelig krans omkring urglasset.

Det almindelige Gear S2 ligner og føles som et sportsur, derudover findes der et Gear S2 Classic, som kommer med læderrem og et lidt mere konservativt look. En ulempe ved begge modeller – som man undgår ved Huawei – er, at man ikke kan bruge almindelige urremme, men må vælge imellem de få, der er tilgængelige fra Samsung.

Brugervenlighed
Det er dog til at leve med, når man til gengæld får den brugervenlige kombination af styresystem og den drejelige krans med i købet. På Gear S2 er alle menuer nemlig designet som cirkler, og man bevæger sig rundt mellem apps, notifikationer og indstillinger ved hjælp af krans og touch-bevægelser på en måde, der er mere intuitiv end nogen anden smart-ur-betjening, vi har prøvet.

Der er lidt mindre plads på urskærmen ved Gear S2, end man har til rådighed med Huawei Watch, men billedkvaliteten er uovertruffen, og man kan endda se, hvad klokken er, i direkte sollys uden at anstrenge sig.

Under safirglasset på Huawai uret sidder en AMOLED-skærm på 1,4 tommer med en opløsning på 400 x 400 pixel, hvilket er det største skærmareal, vi hidtil har set på et smart-ur. Alt i alt kommer Huawei ur i en virkelig lækker pakke, som formår at ligne et rigtigt ur – og tilmed et ret lækkert et. Vi er ikke ude i Rolex eller Breitling, men Huawei Watch kan sagtens ligge ved siden af et Seiko- eller Citizen-ur med oprejst pande.

Med indbygget Wi-Fi og 4 gigabyte hukommelse kan Huawei Watch sågar til nød bruges, hvis man efterlader sin Android-smartphone derhjemme – eller sin iPhone, for den nyeste Android Wear-version understøtter også iOS.

Som udgangspunkt understøtter Gear S2 alle smartphones med Android 4.4 eller højere, men i praksis er der masser af Android-mobiler, som ikke er kompatible med uret. Og selv om vi har hørt rygter om, at Tizen på et senere tidspunkt vil komme til at virke sammen med iPhone, er det ikke tilfældet i skrivende stund.

Bedst til sportsfolket
Lad det være sagt med det samme. Huawei Watch ikke er det bedst egnede for motionister. Skridttælleren er ikke den mest præcise, men til gengæld kommer uret med et barometer og kan derfor i det mindste holde styr på det, når man går op og ned af trapper. Eller klatrer i bjerge. Det sidste har vi dog ikke afprøvet i praksis.

Læs også: Den hurtigste knallert på molen

Som fitness-tracker er Gear S2 til gengæld godt med, i kraft af Samsungs fine helbreds-apps, men til gengæld skal man se sig lidt for, før man investerer i uret, hvis man vil være sikker på, at det fungerer sammen med mobilen.

Konklusion
Huawei Watch er på indersiden stort set identisk med alle andre Android Wear-ure, vi har prøvet – såsom Moto 360, LG Watch Urbane og Sony SmartWatch 3 – men det er en hel del dyrere. Det er en hel del mere lækkert, men om det kinesiske design er tusindvis af kroner mere værd, er vi knap så sikre på. Derfor får det 'kun' en samlet vurdering på 4/6.

Den samlede vurdering af Gear S2 når til sammenligning op på 5/6 og får ordet 'fuldtræffer' med på vejen. Den er at foretrække af de to.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time