Intet signal på mobilen? Modtag opkald alligevel med ny app

Kommende funktion til Orange's app 'Libon', gør det muligt at modtage opkald, når der ikke er signal på mobiltelefonen – den lanceres i Italien denne måned og kommer formentlig til Danmark senere på året

Med app'en 'Libon – Reach Me' kan du stadig være til at komme i kontakt med på dit normale mobilnummer – også selv om du ikke har noget signal. (Foto: Richard Crowley)
Med app'en 'Libon – Reach Me' kan du stadig være til at komme i kontakt med på dit normale mobilnummer – også selv om du ikke har noget signal. (Foto: Richard Crowley)

De fleste kender det. Man venter et vigtigt opkald, men signal ikonet op din mobil viser 'ingen tjeneste'. Måske sidder du i en metro eller i en kælder, hvor signalet ofte svigter, og så er du på den. Det behøver ikke længere være tilfældet.

App'en 'Libon' er på nuværende tidspunkt en app, som på mange måder minder om 'WhatsApp og Viber'. Man kan ringe og skrive beskeder gratis via internettet. Men Libon lancerer snart en ny funktion, kaldet 'Reach Me'. Det skriver hjemmesiden Mashable.com.

Funktionen gør det muligt modtage opkald på sit normale telefonnummer, også selv om man ikke har noget signal på mobilen. For at app'en kan fungere, kræver det dog, at man er koblet på en trådløs internetforbindelse.

Libon startede som en telefonsvarer-service, og har altså sidenhen tilføjet en instant messaging funktion og en opkaldsfunktion, som man kender det fra Facebooks 'Messenger'-app, 'Viber' eller 'WhatsApp'.

Samsung Gear S smartwatch - bliver ideen først køb om fem år? (Foto: Ka?rlis Dambra?ns/Flickr) Elektronik Vi sætter smartwatches på standby

'Reach Me'-funktionen blev for nyligt vist frem på 'Mobile World Congress' af teleselskabet Orange, som ejer Libon. Store teleselskaber tilbyder en lignende service, eksempelvis tyske T-Mobile, men her fungere funktionen kun mellem kunder på det samme mobilnetværk.

Fordelen ved 'Reach Me' er derfor, at alle mobillejere kan gøre brug af af funktionen, på tværs af mobilnetværk.

Man kan forestille sig en lang række mennesker, som af hensyn til arbejde eller andre forhold ikke kan tåle at misse et opkald. Læger og forretningsfolk kan eksempelvis have brug for at være tilgængelige 24 timer i døgnet, også selv om de for eksempel er ude at spise på en restaurant. Her kan app'en vise sig nyttig.

Det er formentlig også en kærkommen funktion til alle dem, som nærmest går i panik, når telefonen viser 'intet signal'. De behøver heller ikke længere være urolige for at misse et mere eller mindre vigtigt opkald fra omverdenen.

Har du din mobil med på toilettet, er du ikke så meget anderledes end de fleste andre danskere, viser ny undersøgelse. (Foto: Colourbox) Elektronik Bruger du (også) mobilen på wc'et?

Libon app'en er allerede tilgængelig til iOS og Android, men 'Reach Me'-funktionen vil kun være tilgængelig til Android-enheder i første omgang. Det forventes, at funktionen inden længe også bliver tilgængelig til iOS-enheder.

'Reach Me'-funktionen bliver tilgængelig for brugere i Italien i marts, og servicen udvides til andre lande en efter en. Det vides endnu ikke, hvornår funktionen er tilgængelig for danske brugere, men man forventer det bliver en gang i år.

37 kommentarer
Vis kommentarer