Jay-Z vil købe WiMP

Rapper og iværksætter Jay-Z har budt 370 millioner kroner for den norske streaming-tjeneste, som danske Telenor-kunder har adgang til

Rapper Jay-Z vil købe den norske streaming-tjeneste WiMP for 370 millioner kroner. (Foto: AP)
Rapper Jay-Z vil købe den norske streaming-tjeneste WiMP for 370 millioner kroner. (Foto: AP)
Følg Teknologi

Den amerikanske rapper og hip hop-producer Shawn Corey Carter, som er bedre kendt under navnet Jay-Z, vil nu anskaffe sig en streaming-tjeneste, nemlig norske WiMP.

WiMP har slået sig op både her i Skandinavien og ude i den store verden, hvor den er kendt under navnet Tidal. Et af konkurrence-fortrinene i forhold til konkurrenten Spotify har været muligheden for at streame musik i cd-kvalitet via WiMP HiFI.

Læs også: Nu kommer ’Breaking Bad’-efterfølger

Tidals internationale debut har vakt stor opmærksomhed i musikindustrien. Og det har fået selskabet Panther Bidco, som ejes af Jay-Z, til at byde 370 millioner danske kroner for Aspiro, som er firmaet bag WiMP.

Aspiro anbefaler sine ejere at sige ja tak. I en pressemeddelelse siger WiMP’s økonomidirektør Trond Berger, at firmaet mangler økonomiske muskler for at kunne ekspandere, og at en stærk og dedikeret ejer vil kunne gøre det muligt for WiMP at udnytte sit vækstpotentiale.

Læs også: Korg indbygger radiorør i integrerede kredse

Jay-Z behøver ingen videre introduktion hos de fleste musikfans. Ud over pladeselskabet Roc-A-Fella Records ejer han også sportsbarkæden 40/40 Club og champagnemærket Ace of Spades. Han er gift med sangeren Beyoncé Knowles, som han har datteren Blue Ivy sammen med.

Salget af WiMP og Aspiro kommer et halvt år efter, at Apple købte Beats Audio, som var ejet af hip hop-produceren Dr. Dre for tre mia. dollar.

Kilde: Dagens Næringsliv

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?