Kendt DJ fanget i at bruge piratkopieret software

Den verdenskendte svenske DJ, Avicii, er tilsyneladende blevet taget på fersk gerning i at bruge piratkopieret software

DJ Avicii tjener styrtende med penge, men har tilsyneladende ikke lyst til at bruge dem på at betale for hans musikproducerende software. (Foto: Mark Runyon/ConcertTour.org)
DJ Avicii tjener styrtende med penge, men har tilsyneladende ikke lyst til at bruge dem på at betale for hans musikproducerende software. (Foto: Mark Runyon/ConcertTour.org)
Følg Teknologi

Internettet er fyldt med ulovligt piratkopieret software, film og musik. Man kan downloade det forholdsvis let og dermed slippe for at betale de tusindvis af kroner, som eksempelvis professionel musiksoftware typisk koster.

Tusindvis af kroner er mange penge for de fleste, men hvis man er en af verdens største DJ's, burde det ikke være erhverve sit digitale værktøj på lovlig vis – slet ikke når man har tjent hver en krone af sin formue på at bruge det.

Det ser dog ud til, at den svenske DJ har blæst på ophavsrettighederne. Han har nemlig tilsyneladende brugt et piratkopieret software til at skabe sine mange hits. Det viser et interview med engelske Future Music Magazine, hvor Avicii stolt viser sit musikalske setup frem, som umiddelbart ser ud til at være i den skønneste orden. Og så alligevel ikke helt.

Skarpe internetbrugere har nemlig efterfølgende bemærket, at man i videoen kan se, at han bruger en piratkopieret version af et plug-in, der hedder Lennar Digital's Sylenth1. Et plug-in, der ellers ville have kostet svenskeren små 1.500 kroner.

Hvordan kan de være sikre? Omkring 42 minutter inde i videoen kan man se, at den piratkopieret software, som Avicii bruger, er registreret i navnet 'Team VTX 2011', som ifølge teknologi-hjemmesiden UberGizmo er en alment kendt reference til en gruppe mennesker, som piratkopierer varer.

Og den svenske DJ vil ikke være den første af de store DJ's til at blive fanget i at bruge ulovlig software. Store navne som amerikanske Steve Aoki og hollandske Martin Garrix, er også tidligere blevet beskyldt for at bruge piratkopierede programmer.

Lennar Digital, virksomheden bag softwaren, har endnu ikke udtalt sig om sagen, og det er ukendt, om Avicii siden har fået betalt for softwaren.

Men mon ikke han har lidt røde øre efter videoklippet er kommet frem.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Nej Lars, dansk politik har ikke brug for dig – det er omvendt