Kongen vender tilbage

Test: En vellykket relancering af Galaxy S overgår alle forventninger og sætter ny rekord

Med Galaxy S6 er Samsung tilbage på toppen. (Foto: Lyd & Billede)
Med Galaxy S6 er Samsung tilbage på toppen. (Foto: Lyd & Billede)

Galaxy S5 solgte ikke nær så godt, som Samsung havde håbet. Med Galaxy S6 er den koreanske gigant derfor startet forfra med designet.

Væk er al plastic, og i stedet har vi fået en sej, moderne smartphone, der føles som et premium-produkt, der matcher prisskiltet.

Læs også: Lynhurtig luksusmobil

Samsung har også lyttet til kritikken og fjernet unødvendige apps og features – og i stedet stoppet telefonen med ny teknologi og praktiske funktioner.

Udseende og design
Rammen er lavet af ekstra holdbart aluminium, der gør hele telefonen hård og stiv, hvilket man ikke er vant til fra Galaxy S.

Både for- og bagside er af Gorilla Glass 4, og bagsiden har en lækker glinsende farveeffekt. Volumen- og power-knapperne er godt placeret og giver en rar fornemmelse. I det hele taget virker telefonen som et kvalitetsprodukt.

Samsungs OLED-skærme var allerede i en klasse for sig, og den nye er også blevet lysere, hvilket giver fremragende sortniveau og kontrast. Vi får også usædvanlig korrekte farver.

Kameraet er en fornøjelse
Alt skidtet er fjernet fra kamerabrugerfladen, og i stedet har vi fået nyttige funktioner som fuldt manuelle indstillinger – inklusive lysmåling – og endda følgefokus. En sand fornøjelse for fotointeresserede.

Galaxy S6 har samme fremragende sensor, som der sad i Note 4, men har fået et nyt objektiv med en blænde på kun f/1.9.

I kombination med optisk billedstabilisering giver det glimrende betingelser for at tage gode billeder selv i svagt lys.

Læs også: Googles nye flagskib

Takket være infrarød måling får du til med god farvetemperatur. Udendørs får du velbelyste billeder med fin detaljegengivelse. Og kameraet starter lynhurtigt med et dobbelttryk på hjemknappen.

Det er kort sagt et af de allerbedste mobilkameraer, vi har testet.

Forenklet brugerflade
Der er blevet renset ud i TouchWiz-brugerfladen, som er blevet væsentlig forenklet. Borte er underlige funktioner, som ingen brugte, og tilbage står praktiske funktioner som muligheden for at have flere vinduer åbne samtidig.

Fingeraftrykslæseren på hjemknappen er langt om længe blevet forbedret, så du ikke behøver at trække fingeren hen over den.

Bare læg fingeren på ligesom på iPhone, og det virker lige så godt. Pulsmåleren har derimod det samme problem som før – nemlig, at du skal stå stille for at bruge den.

Tilbage på toppen
Indvendig sidder Samsungs ottekerners Exynos-processor, der har den fordel, at den ikke bliver lige så varm som konkurrenternes Snapdragon 810.

Desuden er den hurtig som bare fanden. En Browsermark-score på 2651 og en Geekbench 3-score på 1410 i single-core og 4652 i multi-core er det hurtigste af nogen Android-telefon nogensinde.

Batteriet holder mange timer ved fuld belastning, og vi anslår batterilevetiden til to dage. Desuden oplades den meget hurtigt.

Kort sagt: Samsung er tilbage på toppen med en smartphone, der virkelig giver besiddetrang.

Læs testen i sin helhed her.