Kvinder - så meget sløres jeres syn af tre drinks

Kun et par drinks i byen kan sløre dit syn, hvis du er kvinde. Her kan du få et interaktivt indblik i, hvordan alkohol påvirker kvinders og mænds syn forskelligt

En tår over tørsten kan gøre synet betragteligt dårligere. Åbenbart. Det viser en ny undersøgelse. (Foto: Quinn Dombrowski/Flickr)
En tår over tørsten kan gøre synet betragteligt dårligere. Åbenbart. Det viser en ny undersøgelse. (Foto: Quinn Dombrowski/Flickr)
Følg Teknologi

Hvor meget kan du drikke? Det er måske ikke noget du tænker særligt meget over. Men efter et par drinks kan dømmekraften og synssansen dale kraftigt. Især hvis du er kvinde, viser ny undersøgelse fra engelske ClinicCompare.

Undersøgelsen går ud på, at finde ud af hvor meget alkohol mænd og kvinder egentlig kan drikke, uden synet bliver sløret. Forskellen var til at føle på. Det viste sig nemlig, at mænd kan drikke langt mere uden deres syn ændrer sig nævneværdigt.

Se også: Der er krig om dine ører

Derimod stod det langt værre til med kvinder, som fik en tår over tørsten. Efter tre genstande, der svarede til 3x330 ml øl med en alkoholprocent på fem, begyndte deres syn at sløre. Og efter syv genstande var kvindernes syn så sløret, at de havde svært ved at se ordentligt. Det skriver Daily Mail.

Interaktivt værktøj
At alkohol gør noget ved ens sanser er næppe noget nyt for nogen på denne klode. Det ved ClinicCompare og engelske Dr. Alexander Ionides fra London Moorefields Eye Hospital. Men de færreste er klar over, hvor meget ganske lidt alkohol kan gøre. Derfor er de to parter gået sammen om et interaktivt værktøj, der skal vise, hvor stor en indflydelse alkoholen har.

Det interaktive værktøj er designet, som en slags graf, der viser mænd og kvinders indtag af genstande og hvordan øjnene i takt med indtagelsen af alkohol bliver mere og mere sløret.

Se også: Det her bliver dit bedste vækkeur nogensinde

Og det er ikke til at være i tvivl om, hvis man skal stole på grafen og undersøgelsens udsagn.

I England lyder anbefalingerne for kvinder, at de kun bør drikke to-tre genstande om dagen mod mændenes 3-4 genstande. Grafen viser tydeligt, at der allerede her sker noget med synet.

Prøv selv den interaktive graf herover og se, hvordan der sker ændringer i takt med alkoholens indflydelse. Naturligvis skal der tages højde for alder, vægt og højde, da påvirkningen af alkohol er meget individuel.

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.