Lad computeren finde på dit barns navn

Zilolene og Ulssand – nu kan du give dit barn et computergenereret navn

Til navngivningen de små poder kan du blive inspireret af teknologien, med computergenererede navne. (Foto: Flickr/David Precious)
Til navngivningen de små poder kan du blive inspireret af teknologien, med computergenererede navne. (Foto: Flickr/David Precious)
Følg Teknologi

Programmøren Andrej Karpathy har skabt en software, der automatisk kan skabe nye, sjove og unikke børnenavne. Softwaren er baseret på et netværk, der består af 8000 eksisterende navne, og via det genererer systemet hidtil ikke-eksisterende børnenavne.

Snart kan du klare barberingen med laser

– Til min fornøjelse, kommer der mange sjove og unikke navne ud af systemet og 90 procent af dem, eksisterer ikke i forvejen, forklarer Andrej Kaparthy.

Lad teknologien bestemme
Kreative navne kan i bedste fald ende med mere kreative børn. Det mener Adam Alter, professor i psykologi ved New York Universitet. Han siger til Yahoo, at børn med usædvanlige navne er langt mere kreativt tænkende end børn med mere almindelige navne.

Disse scorereplikker virker bedst online

– Det er en selvopfyldende profeti, at et anderledes navn, ultimativt leder til en mere ukonventionel og kreativ tænkning, siger han.

Og hvis din eget navnekartotek ikke råder over kreative navne, hvorfor så ikke være innovativ på navne-fronten og vælge Zilolene i stedet for Sofie til det nyeste skud på stamtræet – lad teknologien bestemme.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?