Lad dig ikke lokke af dette mobilabonnement

PRISTJEK: Et nyt mobilabonnement er udråbt som 'en ultimativ mobilpakke'. Det er bare ikke rigtigt

Fri data for 99 kroner om måneden hos Alka Mobil er kun for dem med fagforeningsbogen i orden, eller kunder hos Alka Forsikring (Foto: Alka Mobil)
Fri data for 99 kroner om måneden hos Alka Mobil er kun for dem med fagforeningsbogen i orden, eller kunder hos Alka Forsikring (Foto: Alka Mobil)
Følg Teknologi

Der skal ikke mange kliks til på nettet for at finde ud af, at 99 kroner om måneden for en fri data-pakke hos Alka Mobil ikke er særligt interessant. Pakken, der netop er lanceret, udråbes allerede som 'ultimativ' og 'et abonnement danskerne aldrig har set før'.

Abonnementet kræver, at man er medlem af en 'godkendt' fagforening eller kunde hos forsikringsselskabet Alka. Det plumrer billedet og gør det MEGET besværligt at beregne, om det pågældende abonnement er et godt tilbud.

Fri data-pakken kan udelukkende anvendes inden for Danmarks grænser. Skal du bruge telefonen på en juleshoppingtur til Paris eller Flensborg, er prisen i stedet 129 kroner om måneden.

Derfor har du ikke brug for 'fri data'
Kun de færreste har reelt brug for en ubegrænset datamængde i mobilabonnementet. Det viser tal fra Telestatistik, som Erhvervsstyrelsen står bag.

Ifølge Telestatistik brugte den gennemsnitlige danske mobilkunde 14,4 GB data om måneden i andet halvår 2020. Selvom vi fremskriver tallene, kommer ikke ret mange kunder i nærheden af at have brug for en ubegrænset datamængde.

Om Alka Mobil

Da Alka Mobil åbnede i marts 2021, var målet, at skaffe 200.000 mobilkunder over fire år. Kunderne skal være prisbevidste forbrugere, lød det dengang fra mobilselskabet, som forsikringsselskabet Alka står bag.

I dag har Alka Mobil, ifølge egne oplysninger, 17.000 mobilkunder.

Du skal være opmærksom på, at hvis ikke du har din fagforeningsbog i orden, eller køber forsikring hos Alka, er du udelukket fra festen. Læs mere om hvordan Alka bruger din mobil som lokkemad.

Mobilselskabet har nu søsat en mobilpakke med fri data til 99 kroner om måneden. Pakken var ITwatch hurtigt ude og udråbe som 'en ultimativ mobilpakke'. Tidligere har Forbrugerrådet Tænk ligeledes været begejstret for Alka Mobil.

I en pressemeddelelse kalder Alka selv abonnementet: 'Et abonnement Danmark aldrig før har set'.

Dagens pristjek fra Ekstra Bladet viser, at Alkas tilbud reelt ikke er interessant.

Tjek disse bedre alternativer
Inden du kaster dig over lokkemaden fra Alka Mobil, skal du tjekke priserne hos konkurrenterne. Den mest aggressive er Oister, der har en mobilpakke med 100 GB data til 99 kroner om måneden.

På følgende to punkter trumfer Oister tilbuddet fra Alka:

  • Datatrafik i EU er inkluderet
  • Du skal ikke være medlem af en særlig klub eller forening

Oister har godt nok ikke fri data i pakken, men 100 GB er, med tallene fra Telestatistik in mente, reelt fri data for langt de fleste.

Tjek også denne guide med 3 genveje til et billigt mobilabonnement.

Det er normalt med kampagner, der skal lokke kunder i butikkerne hos teleselskaberne. Det ser vi lige nu hos blandt andet CBB Mobil og Call Me.

Begge teleselskaber kører lige nu en kampagne med fri tale / fri data for 89 kroner om måneden de første tre måneder. Herefter 179 kroner. Da abonnementet er uden binding, kan du jo bare stikke af, når prisen stiger.

Prislinks i artiklen

Denne artikel indeholder affiliate links til Ekstra Bladets samarbejdspartner PriceRunner, som vi modtager en mindre betaling pr. klik for.

- redaktionen

Selv #metoo-entusiastiske kvinder må medgive

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.