Laserprojektor til den vildeste hjemmebio

Japanske Epson viser sin første projektor med laserteknologi

Epson har lavet en laserprojekter til den ultimative hjemmebio. (Foto: PR)
Epson har lavet en laserprojekter til den ultimative hjemmebio. (Foto: PR)
Følg Teknologi

Japanske Epson er kendt for sine højt-ydende projektorer til rimelige priser. Firmaets topmodel, som vises under teknologimessen ISE 2015 i Amsterdam, retter sig dog mod de mest kræsne film- og biografentusiaster.

Epson EH-LS10000
Den nye model hedder EH-LS10000, og er Epsons første projektor med laser som lyskilde. I Epsons tilfælde anvender man to blå lasere med en kombination af gult fosfor til at producere lys, som reflekteres via tre LCD-paneler i et avanceret spejlarrangement.

(Foto: PR)
(Foto: PR)

EH-LS10000 er dybest set en Full HD projektor (1080p), men kan gennem en teknik, som Epson kalder 4K Enhancement “simulere” 4K-opløsning. Det er imidlertid uklart, om projektoren er kompatibel med ægte 4K-materiale.

Læs også: Genelec demonstrerede Auro-3D

Bedre billede med laserlys?
Laserprojektorer har mange fordele, som dramatisk forbedret levetid (ca. 30.000 timer) sammenlignet med konventionelle pærer. Belysningen kan tændes og slukkes direkte, og det betyder, at projektoren er hurtig at tage i brug. Lavere varmeudvikling betyder også mindre blæserstøj. Laserlys kan også justeres hurtigere i intensitet, hvilket gør det muligt at opnå forbedret kontrast. Epson EH-LS10000 er opgivet til at levere 1500 ANSI lumen lysstyrke, hvilket på ingen måde er dramatisk høj, men Epson lover til gengæld, at lyset også kan slukkes helt, når der er brug for det, hvilket lyder lovende for god filmydelse i mørke hjemmebiografer – måske endda på niveau med JVCs DLA projektorer?

Automatisk linsejustering
Epson har også husket at inkludere nogle funktioner, som entusiaster vil værdsætte. EH-LS1000 har fuldautomatisk linsejustering, og du kan gemme op til 10 forskellige indstillinger for zoom, fokus og linseposition. Hvilket gør det let at skifte hurtigt mellem forskellige billedformater, såsom 4:3, 16:9 og 2.40:1 (CinemaScope). LS10000 skal også være placeringsvenlig med op til 90% lodret flytbarhed og 40% vandret i forhold til midterpositionen på lærredet. Sidst, men ikke mindst, har Epson inkluderet kalibreringsvenlige menuer for ISF- og THX-certificerede kalibratorer.

Læs også: Skarp laserprojektor fra Panasonic

Pris og tilgængelighed
Den vildeste hjemmebiograf bliver dog ikke ligefrem billig. Når EH-LS10000 kommer til salg 1. april, bliver det til en pris på ca. 60.000 kroner.

Seneste nyt

Det er fuldstændig hat og brille

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.