Mænd måler muskler, kvinder tjekker kalorier

Mobilen er blevet vores faste træningsmakker, men der er stor forskel på, hvordan kønnene bruger den elektroniske ven

Der bliver holdt øje med musklerne. Og det er mændene selv, der gør det (Foto: Hammerin Man/flickr)
Der bliver holdt øje med musklerne. Og det er mændene selv, der gør det (Foto: Hammerin Man/flickr)
Følg Teknologi

Mindre lår eller større lår. Mindre arme eller større arme.

Der er stor forskel på, hvad målet er, når danskere med ihærdige intentioner trækker i løbetights og træningstrøje og går i gang med at dyrke målrettet motion.

Forskere: Ha' altid din smartphone på dig

Men trods store forskelle på de individuelle mål, har to tredjedele af de danskere, der regelmæssigt motionerer, også noget helt bestemt til fælles. Deres bedste ven i træningssituationen er nemlig deres mobil. Det viser en undersøgelse fra teleselskabet Telia og panelportalen YouGov.

Der er dog stor forskel på, hvad henholdsvis mænd og kvinder bruger mobilteknologien til. Hele 71 pct. af mændene bruger hovedsageligt mobilen til at høre musik under træning. Og 41 pct. flere mænd end kvinder bruger mobilen til at holde styr på vægt og styrke.

Ta' dit barns temperatur med din smartphone

Hos kvinderne bruges mobilen hovedsageligt til at måle distancer og forbrændte kalorier. Men samtidig svarer næsten hver femte kvinde også, at de bruger mobilen til at tage billeder under træningen.

– Resultaterne stemmer godt overens med billedet i vores centre. Pigerne bruger typisk mere tid på løbebåndene og crossmaskinerne – og tracker de forbrændte kalorier til regnskabet – mens mændene noterer ned, hvor mange kilo de har haft på den seneste bænkpres, siger Kia Aagaard, kommunikationschef i fitness dk.

Er det her det mest maskuline armbånd nogensinde?

Ved at følge med os rundt alle steder giver mobilen ifølge pressechef i Telia, David Engstrøm, danskerne mere værdi i hverdagen:

– Mobilens tilstedeværelse skyldes ikke blot, at vi vil være tilgængelige for andre hele tiden. Det handler også om, at mobilen giver vores hverdagsaktiviteter nye dimensioner. Denne undersøgelse viser f.eks., hvordan danskerne via mobilen kan få mere ud af den fysiske træning ved at få fornyet energi via musik, sætte sig nye mål og følge udviklingen i træningspræstationerne, siger han i en pressemeddelelse.

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.