Apples nye krav på iPhone: Nu skal du taste koden ind når du vågner

iOS 9 tvinger dig til at indtaste adgangskoden på din iPhone, selv hvis du bruger Touch ID - se her hvor tit du skal gøre det

Apple strammer grebet om sikkerheden på nyere iPhones og tvinger dig til at oftere at taste koden ind. Mindst hver sjette dag skal du bruge koden, selv om du hellere vil nøjes med dit fingeraftryk. (PR-foto)
Apple strammer grebet om sikkerheden på nyere iPhones og tvinger dig til at oftere at taste koden ind. Mindst hver sjette dag skal du bruge koden, selv om du hellere vil nøjes med dit fingeraftryk. (PR-foto)

Det vælter ned med sikkerhed på vores smartphone - og i dag kan du opleve alt fra to-faktor-autentificering, fingeraftrykslæsere, irisscannere, kryptering og så videre.

Men sikkerhed kan også blive for meget af det gode og i sidste ende føre til ineffektivitet, skriver Mobil.nu.

Godt nyt til iPhone SE: Apple retter alvorlig lydfejl

Apple strammer sikkerheden
For hvis du iPhone-ejer og nu oplever at blive bedt om at taste din adgangskode i tide og utide, er det ikke dig, der gør noget forkert med din telefon.

I stedet har Apple strammet sikkerhedsgrebet i iOS 9, der er firmaets nyeste styresystem. Det har Apple netop afsløret i en stor guide til styresystemet.

LÆS OGSÅ: PornHub Fitness-sex-tracker - Kom i form med sex

Apples guide: Her skal du taste koden ind

Selv hvis du bruger Touch ID, tvinges du med mellemrum til at taste din kode ind, når du har iOS 9 som styresystem:

- hvis din enhed netop er blevet tændt eller genstartet

- hvis du ikke har brugt Touch ID de seneste otte timer (kravet udløses når du ikke har tastet koden ind de seneste seks dage - men alene bruger Touch ID)

- hvis enheden får en fjernkommando via Find My iPhone

- hvis dit fingeraftryk fejler fem gange

- hvis du vil sætte Touch ID op og tilføjer eller fjerner fingeraftryk

Kilde: Apples sikkerhedsguide til iOS 9 (side 7)

Så ofte skal du taste koden
Reglerne er sådan her: har du ikke åbnet din iPhone eller iPad i otte timer med Touch ID - og hvis du ikke har tastet adgangskoden de seneste seks dage - skal du taste adgangskoden ind igen.

Du vil derfor typisk opleve kravet om morgenen, hvor telefonen hos gennemsnitsbrugeren kan have ligget stille i otte timer. Det er også den måde, at brugere på nettet pludselig har opdaget Apples nye krav, før firmaet selv fortalte om dem.

OnePlus 3: Får batteri på 3.000 mAh og design som iPhone Tech-nørds dystre forudsigelse: Apple kan blive det næste BlackBerry

Det er med andre ord brugere, der nærmest religiøst bruger Touch ID og hader passwords, der tvinges til at skulle taste adgangskoden hver sjette dag.

Apple nulstiller nemlig din Touch ID-adgang for at sikre, at du med jævne mellemrum bruger kodeordet, der anses for at være mere sikkert end fingeraftrykket.

LÆS OGSÅ: Stor guide til de 10 bedste smartwatches

Kan du leve med Apples krav?