Apples overraskende plan: Færre nye iPhones fremover

En 'ægte' ny iPhone kan fremover komme blot hvert 3. år - udviklingen af smartphones generelt er nemlig generelt gået i stå

Apples seneste topmodel, iPhone 6S, var en begrænset opgradering af forgængeren iPhone 6, mente mange brugere. Havde man en iPhone 6, kunne man lige så godt blive på denne model. Og den kommende iPhone 7 ventes heller ikke at blive noget teknologisk tigerspring. (PR-foto)
Apples seneste topmodel, iPhone 6S, var en begrænset opgradering af forgængeren iPhone 6, mente mange brugere. Havde man en iPhone 6, kunne man lige så godt blive på denne model. Og den kommende iPhone 7 ventes heller ikke at blive noget teknologisk tigerspring. (PR-foto)

Det har været sikkert som penge i banken: hver ny iPhone bliver et hit hos køberne, og for hver generation har Apple kunne vise højere salgstal end for den forrige generation, skriver Mobil.nu.

Men så skete det utænkelige – tidligere på året måtte Apple indkassere et fald i salget af deres nye iPhone i forhold til tidligere.

Mobil Tak Apple: Nu dræbes denne ubrugelige lille iPhone

Apple er naturligvis ikke ved at gå fallit. Der sælges fortsat masser af telefoner, men det kan være et hint om fremtiden.

Og skal man tro nyhedstjenesten Nikkei, har Apple taget udviklingen til efterretning og overvejer fremover alene at lancere en ny iPhone hvert tredje år i stedet for hvert år, som det tidligere har været praksis.

LÆS OGSÅ: Udviklerne har mistet interessen for Apple Watch

En årsag skulle være, at der ikke sker det store inden for udvikling af hardware til smartphone. Derfor er der ikke den store pointe i at lave en ny telefon hvert år, vurderer analytikere.

Det giver meget god mening for den seneste tid er det nye, vi ser i de telefoner, forbedringer som fx højere hastighed med flere RAM, bedre batteriforbrug og lidt bedre kameraer, men ellers sker der ikke så meget med telefonerne.

Det skal du vide om iPhone 7

Den kommende topmodel fra Apple ventes lanceret i september 2016.

Nyhederne kan blandt andet blive et farvel til det gængse hovedtelefonstik - i stedet kommer lyden fra det stik, der i dag også bruges til at oplade telefonen.

Der er angiveligt planer om at installere flere højttalere i iPhone 7 - op til fire er nævnt som en mulighed.

Telefonen ventes også at blive designet anderledes, så fx glasset på forsiden af telefonen vil fylde hele rammen ud. Måske er denne del først aktuel næste år.

Også en forbedring af kameraet kan være på vej - her er der planer om at installere dual-linser, som også kendes fra fx Huawei P9.

iPhone 7 bliver lanceret sammen med et nyt styresystem kaldet iOS 10.

LÆS OGSÅ: Samsung afprøver 4K 5,5 tommer skærm til Virtual Reality

iPhone 7 kan blive en fuser
Faktisk virker den næste iPhone 7 til være at lidt kedelig, når det kommer til specifikationer -her er det p.t. mest ophidsende nok rygtet om dual linser i kameraet.

Vi ser derfor allerede mere frem til næste års iPhone, da den ventes at få et helt nyt design komplet i glas og en skærm uden kanter, der i øvrigt bliver en OLED-model, samt at hjem-knappen forsvinder.

Mobil Så stærkt går det: I 2018 er din mobil overhalet af denne teknologi
25 kommentarer
Vis kommentarer