Mobilskærmen har vokseværk

Skærmen på din næste mobil bliver væsentlig større og får sandsynligvis HD-opløsning – det er den største trend på mobilmessen i Barcelona

Sony Xperia S er den billigste af de nye supermobiler med en pris på 3.500 kroner. Du får en 4,3-tommer skærm med HD-opløsning, hurtig indmad og et 12-megapixrl kamera (Foto: Jeppe Christensen)
Sony Xperia S er den billigste af de nye supermobiler med en pris på 3.500 kroner. Du får en 4,3-tommer skærm med HD-opløsning, hurtig indmad og et 12-megapixrl kamera (Foto: Jeppe Christensen)

SE REPORTAGE FRA MESSEN HEROVER

Er det der en ny smartphone, du har i lommen, eller er du bare glad for at se mig? Det er en dårlig joke, men der er god chance for at bulen i bukserne vokser, hvis du køber en af de nye smartphones, der pt. fremvises på mobilmessen Mobile World Congress i Barcelona.

De gennemgående trend er, at mobilerne bliver udstyret med stadigt større skærme. Tag eksempelvis den nye HTC One X eller LGs Optimus 4X HD. Begge Android-mobiler kommer med en 4,7-tommer skærm med 1280 x 720-pixel HD-opløsning. Det er lige så mange pixel som mange af de flad-tv, der står rundt omkring i de danske stuer.

Til sammenligning har alle Apples iPhone-modeller en skærm på 3,5 tommer.

LÆS OGSÅ:41 megapixel i kameramobil

Hurtig indmad
Kinesiske Huawei vil forføre forbrugerne med sin Ascend D Quad, der er udstyret med en 4,5-tommer skærm med samme store HD-opløsning. Kineserne praler af, at Android-mobilen er verdens hurtigste med sin spritnye quadcore-processor. Det lyder muligvis teknisk indviklet, men det betyder reelt at mobilen har fire processorkerner, der kan samtidigt kan hjælpe med at afvikle apps, vise websider og afspille HD-video.

Mange af de nye mobiler kommer med lynhurtige dual- eller quadcore-processorer, hvilket er nødvendigt for at kunne trække de højtopløse skærme og levere en flydende brugeroplevelse.

Nokia er på vej med en ny Windows-mobil i form af Windows Lumia 900, der kommer med en 4,3-tommer skærm og altså er en noget større håndfuld end den nuværende og ganske populære 800-model.

LÆS OGSÅ:Denne mobil er både en tablet og en pc

Sony konkurrer hårdt på prisen
Vi kender ikke prisen på Huawei Asend D Quad, men ellers er alle de nye mobiler ret højt prissat. Både HTC og LG forventer, at deres mobiler kommer til at koste 5.000 kroner uden abonnement, og Lumia 900 får sandsynligvis en pris i omegnen af 4.500 kroner.

Vil du have en absolut topmodel til færre penge, så skal du kigge i retning af Sonys nye Xperia S, der lander i Danmark i løbet af de næste uger. Den har en 4,3-tommer skærm med 1280 x 720-pixel opløsning, en 1,5-gighertz dualcore-processor og et 12-megapixel kamera på bagsiden. Alligevel er prisen forholdsvis lav, sammenlignet med konkurrenterne. Sony oplyser nemlig en pris på 3.500 kroner uden abonnement.

HTC One X lander på butikshylderne til april og de resten af de nævnte mobiler forventes klar i perioden fra april til juni.