Endelig! HTC klar med smækre smartphones

HTCs nye One-serie af Android-mobiler kombinerer lækkert design med hurtig indmad og gennemtænkte funktioner

HTCs direktør, Peter Chou, afslører de tre HTC One-mobiler på Mobile World Congress i Barcelona. (Foto: Jeppe Christensen)
HTCs direktør, Peter Chou, afslører de tre HTC One-mobiler på Mobile World Congress i Barcelona. (Foto: Jeppe Christensen)

Det er et godt stykke tid siden, at vi har set nogle virkelig gennemførte smartphones fra HTC. Firmaet har selv indrømmet, at man over de sidste par år har lavet alt for mange middelmådige mobiler. Tidligere i år hørte vi fra firmaets direktør, Peter Chou, at HTC fremover ville lave færre, men bedre produkter.

Dem har vi netop fået præsenteret på Mobile World Congress i Barcelona. HTC er klar med sin ONE-familie, og alle tre mobiler kommer med Android 4.0 og HTCs egen Sense-brugeroplevelse, der fokuserer på at gøre Android lidt pænere og mere pædagogisk i brug.

LÆS OGSÅ:Samsung afslører ny tablet-computer

Bedre, nemmere og hurtigere kamera
HTC har især fokuseret på kameradelen, og lover at mobilerne er klar til at tage første billede efter blot 0,7 sekunder, og autofokus skiller skarpt på 0,2 sekunder. Du får bedre ydelse, især i situationer med dårlig belysning, og vil også kunne tage et næsten ubegrænset billeder ved at holde udløserknappen nede. Når du skyder video, så kan du tage et foto mens mobilen bliver ved med at optage.

HTC-mobilerne kommer også med 25-gigabyte gratis lagerplads i skyen via Dropbox-tjenesten, og de har alle Beats By Dr. Dre Audio, der ifølge HTC giver bedre lyd. HTC Sense 4.0 kommer også med en musikcentral, hvor du kan samle streamingtjenester og internetradio.

LÆS OGSÅ:Denne telefon ender med at blive mobbet

Seriøst heftig hardware
Flagskibsmodellen er HTC One X, der er udført i et enkelt stykke polykarbonat, der i bund og grund bare er et pænt ord for plastik. Mobilen er 9,29 millimeter tynd, vejer 130 gram og har en 4,7-tommer skærm med 1280 x 720 pixel, der så absolut fantastisk ud, da vi havde den i hænderne. Det er uden tvivl den bedste skærm, vi har set på en mobil nogensinde.

HTC One X har en superhurtig 1,5-gigahertz quadcore-processor, en gigabyte hukommelse og 32 gigabyte lagerplads. Den har et 8-megapixel kamera på bagsiden og et 1,3-megapixel kamera til videochat. Prisen bliver 5.000 kroner uden abonnement.

LÆS OGSÅ:iPhone 5 kommer først til efteråret

Tynd, men robust
HTC One S er visuelt en lækrere pakke end sin storebor, kan prale af en profil på blot 7,9 millimeter og er fræset ud af et enkelt stykke aluminium, og kommer i to forskellige versioner. Den første er en ultra-mat overflade i sort, der er skabt via en behandlingsproces, der oprindeligt blev udviklet til brug i satellitter. Den forvandler metaloverfladen til en supertæt keramisk krystalstruktur. Den anden benytter en proces, der skaber en gradvis overgang fra lys til mørk.

HTC One S har en 1,5-gigahertx dualcore-processor, 16 gigabyte lagerplads og en 4,3-tommer skærm med 960 x 540-pixel opløsning. Den kommer til at koste 4.400 kroner uden abonnement.

Og så er der HTC One V, som firmaet beskriver som en efterfølger til den populære HTC Legend med et design udført i et enkelt stykke aluminium. Mobilen har en 3,7-tomme skærm med 800 x 480-pixel opløsning, en 1-gigahertz processor, 512 megabyte hukommelse og fire gigabyte lagerplads. Den kan blive din for blot 2.600 kroner

Alle mobilerne finder vej til butikkerne i løbet af marts.