Mobilen gør dig til et dumt svin

Undersøgelser tyder på, at brug af mobiltelefonen udvikler en mere egoistisk adfærd og mindre næstekærlighed

Kan mobilen gøre dig til et dumt svin? Skriv din mening under artiklen. (Foto: Colourbox)
Kan mobilen gøre dig til et dumt svin? Skriv din mening under artiklen. (Foto: Colourbox)

Mobilen er uvurderlig i forhold til at holde den sociale kontakt med andre, men ny forskning viser, at mobilen hæmmer brugerens sociale bevidsthed, skriver Time.

Det er nogle amerikanske forskere, der har konstateret, at allerede efter en kort periode med mobilbrug var forsøgspersonerne mindre 'pro-sociale' i deres adfærd i forhold til en kontrolgruppe.

Læs også:

Derfor gør ringetone-sange dig dummere

Efter at have brugt mobilen viste det sig, at forsøgspersonerne var mindre tilbøjelige til fuldende nogle sproglige opgaver, selv om de var fuldstændig klar over, at deres besvarelser ville give donationer til velgørenhed.

Den samme sløje sociale indsats viste sig, hvis forsøgspersonerne bare havde haft deres mobil i tankerne og tegnede en skitse af den.

Læs også:

Hver sjette mobil fyldt med bæ-bakterier

Forsøgspersonerne i studiet involverede universitetsstuderende i 20’erne, men forskerne mener, at resultatet ville gøre sig gældende i hvilken som helst gruppe.

Når brug af mobilen kan have indflydelse på den sociale bevidsthed, mener forskerne, at det kan hænge sammen med følelsen af at føle sig forbundet med andre.

Læs også:

Næste år er der flere mobiler end mennesker

Alle mennesker har et grundlæggende behov for at føle sig forbundet med andre, og når det behov bliver opfyldt – eksempelvis via kontakt på mobilen – reducerer det motivationen til at føle empati og engagement til at hjælpe andre.

Gør mobiltelefoni også dig til et mindre givende menneske? Skriv din mening herunder