Nu går Apple efter Android 4.0

Apple har forsøgt at få nedlagt forbud mod salg af Samsungs populære Galaxy Nexus i USA – men søgsmålet har reelt fokus på Android 4.0

Apple påstår, at Samsung Galaxy Nexus, og Andorid 4.0, krænker fire af firmaets patenter. (Foto: Samsung)
Apple påstår, at Samsung Galaxy Nexus, og Andorid 4.0, krænker fire af firmaets patenter. (Foto: Samsung)

Patentkrigen mellem Apple og Samsung synes ingen ende at have. Nu har Apple ansøgt om at få nedlagt forbud mod salg af Galaxy Nexus via en føderal domstol i Californien. Apple siger, at Samsung krænker fire af Apples patenter, og hvis firmaet får medhold, så kan det få stor konsekvenser for ikke bare Samsung, men alle producenter af Android-mobiler.

For selvom søgsmålet (PDF-fil, red.) handler om Galaxy Nexus, så drejer de fire patenter sig om kernefunktionalitet i Android 4.0-softwaren, som andre producenter er i gang med at udsende som opdatering til et væld af smartphones.

LÆS OGSÅ:Dobbelt mavepuster til Samsung

Patenter med fokus på kernefunktioner
Det ene patent vedrør den mekanisme, hvormed man låser mobilen op ved at køre fingeren henover skærmen, det andet drejer sig om den måde mobilen sørger efter information blandt flere kilder på nettet, og det tredje, hvordan mobilen er i stand til at identificere data som en adresse eller et telefonnummer.

Det sidste patent handler om funktionen, der er i stand til at foreslå ord baseret på indtastningerne på tastaturet. Denne autocorrect-funktion bør Apple dog måske ikke være alt for stolt af.