Nokia på vej med gummilastisk mobil

Trykfølsomme skærme er så småt ved at blive gammeldags. Nokia har netop præsenteret en fleksibel telefon-prototype, der betjenes ved at vride og bøje den

Med det bøjelige telefondisplay fra Nokia, kan du zoome og navigere på den store skærm ved at bukke og vride hele apparatet. (Foto fra Youtube)
Med det bøjelige telefondisplay fra Nokia, kan du zoome og navigere på den store skærm ved at bukke og vride hele apparatet. (Foto fra Youtube)

Vi har vænnet os til at zoome ind og ud ved hjælp af fingerbevægelser. Men er det egentlig den logiske måde at gøre det på? På den nyligt afholdte Nokia World 2011 i London præsenterede den finske mobil-gigant nemlig en helt anderledes løsning på intuitiv betjening: Et bøjeligt telefondisplay, hvor man kan zoome og navigere på den store skærm ved at bukke og vride hele apparatet.

LÆS OGSÅ: Her er Nokias nye Windows-mobiler

God til minusgrader
Mangelen på berøringsfølsom skærm kan undre, og den hænger sandsynligvis sammen med, at der ikke er udviklet OLED-displays, der både er bøjelige og berøringsfølsomme. Men ikke alle savner muligheden for at køre en fedtet finger rundt på skærmen.

På det finske hjemmemarked, hvor vintertemperaturen når ned på minus 30 grader, var kommentaren i den landsdækkende avis Helsingin Sanomat, at det er rart med en telefon, der kan betjenes med handsker på!

LÆS OGSÅ: Se tilbehøret til de nye Nokia-mobiler

Sådan fungerer skærmen:

Uvis fremtid
Der er endnu kun tale om en prototype, som har en del mangler. Eksempelvis kan man ikke ringe fra den endnu, og kigger man efter på videooptagelserne, kan man se, at displayet stadig er fastgjort med en elektronisk navlestreng til al den elektronik, som ikke kunne være i forsøgsmodellen.

Der er heller ingen aktuelle udmeldinger om en kommende produktion af telefoner med såkaldte kinetiske OLED-skærme. Men spændende ser det ud, og mon ikke vi kommer til at se mange flere bøjelige OLED-displays i den kommende tid?

Kilde: Cnet

Gadget-nyheder i samarbejde med GEAR Online


Følg os på Facebook