Telia og Telenor vil arbejde sammen

To af Nordens største teleselskaber, Telenor og Telia, indgår samarbejde om mobilnetværk og nye mobilmaster

To af de største konkurrenter inden for mobiltelefoni i Norden, Telenor og Telia, har set fidusen i at samarbejde.

De to selskaber, som er blandt Nordens største teleoperatører, indgår aftale om at dele mobilnetværk i Danmark. Telia og Telenor etablerer samtidig et fælles infrastrukturselskab, som skal bygge det fælles netværk.

En milepæl
- Det er en milepæl, at vi nu har besluttet at slå vores netværksinvesteringer og netværkskompetencer sammen, siger administrerende direktør for Telia Søren Abildgaard og administrerende direktør for Telenor Jon Erik Haug i en fælles pressemeddelelse.

- I fællesskab vil vi skabe Danmarks bedste mobilnetværk og dermed give de bedste kundeoplevelser på smartphones, tablets og mobilt bredbånd, lyder det.

Aftalen omfatter både 2G, 3G og 4G (LTE).

Skal dele master
Med aftalen giver de to selskaber hinanden adgang til eksisterende master i områder, hvor de ellers hver især skulle have bygget. Desuden vil Telenor og Telia fremover bygge nye mobilmaster i fællesskab.

Dermed sparer Telia og Telenor på udgifterne til mobilinfrastruktur, samtidig med at det fælles netværk udbygges hurtigere, end de to selskaber ville kunne gøre hver for sig, skriver de i pressemeddelelsen.

Samarbejdet skulle give selskabernes kunder bedre dækning allerede fra nu af.

"Vi er helt uafhængige"
Som et led i aftalen er Telenor og Telia nemlig i fuld gang med at give hinanden adgang til eksisterende 2G- og 3G-positioner - og med planlægningen af nye fælles 2G- og 3G-positioner.

Selskaberne understreger dog, at Telia og Telenor fortsætter som to selvstændige operatører og vil også fremover konkurrere intenst om kunderne med forskellige produkter, tjenester og prissætning.

0 kommentarer
Vis kommentarer