Smartphones er gabende åbne for hackere

Danskerne er ikke beskyttet mod virus på deres smartphones, der indeholder mange følsomme personoplysninger

Vi er ikke gode nok til at beskytte os mod virus på smartphones. (Arkivfoto: Kristian Linnemann)
Vi er ikke gode nok til at beskytte os mod virus på smartphones. (Arkivfoto: Kristian Linnemann)

Hvert tredje danske hjem huser nu en såkaldt smartphone - en avanceret mobiltelefon, der fungerer som en minicomputer. Men under 5 procent beskytter den mod hackere og virusangreb. Modsat computeren, som 90 procent beskytter.

Det skriver Politiken lørdag.

Den hullede sikkerhed og stigende udbredelse får en række it-sikkerhedseksperter til at advare om, at målrettede angreb på danske smartphones er nært forestående.

Læs også: Personlige data lækkes

Det kan koste ejerne deres kreditkortoplysninger, koder til private e-mail-konti, og i værste fald kan deres konti malkes via netbank.

- Hvor danskerne tidligere gik rundt med en simpel telefon i lommen, har de nu en computer. Og fordi vi gemmer rigtig mange af de følsomme oplysninger, som de it-kriminelle jager, på telefonen, er vores sikkerhed blevet markant dårligere, siger lektor ved IT-Universitetet og hackingspecialist Joseph Kiniry.

Der findes allerede flere eksempler på, at danske kreditkortoplysninger, e-mail-koder og passwords til eksempelvis Facebook i dag sættes til salg på internettet.

Joseph Kinirys bekymring deles af sikkerhedseksperter, der overvåger danskernes sårbarhed på internettet, og af danske teleoperatører og producenter af sikkerhedsløsninger.

- I den fysiske verden er vi vant til, at der er nogen, der beskytter os. På smartphones er der foreløbig frit spil for de kriminelle, siger Michael Dahl, der er landeansvarlig for Danmark for en af verdens førende antivirusproducenter, F-Secure.

Danskerne er blevet så aktive på internettet via deres små telefoner, at datatrafikken steg med 86 procent fra første til andet halvår af 2010.

Læs mere her

0 kommentarer
Vis kommentarer