Dansk smartphone klar igen, igen

Danske Lumigon har lovet at komme med en Android-mobil siden 2010 – nu er firmaet klar med sin længe ventede smartphone … Tror vi nok

Lumigon T2 er udviklet og designet i Danmark. Den ryger ud i butikkerne inden sommer til cirka 4.400 kroner. (Foto: Jeppe Christensen)
Lumigon T2 er udviklet og designet i Danmark. Den ryger ud i butikkerne inden sommer til cirka 4.400 kroner. (Foto: Jeppe Christensen)

Danske Lumigon lovede at komme med sin Android-mobil, T1, helt tilbage på Mobile World Congress i 2010. Der blev sidenhen afholdt stort launch party med popstjerner og champagne, men vi fik aldrig Lumigon T1 i hænderne.

Nu har danskerfirmaet så præsenteret efterfølgeren – T2 – på Mobile World Congress i Barcelona, og lover at mobilen ryger ud i butikkerne inden sommer.

Lumigon beskriver T2 som en ’high-end smartphone,' der ligger sig op af skandinaviske designtraditioner, og benytter materialer som rustfrit stål og glas.

Prøver at skille sig ud
- Med T2 ønsker vi at præsentere en smartphone, der er et reelt alternativ til hvad der ellers er ude på markedet. Vi tror, at der en efterspørgsel efter noget virkeligt nyt med et anderledes udseende og en anderledes historie. T2 tilbyder avancerede funktioner og et sofistikeret design til den stilbevidste forbruger,’ udtaler Lars Gravesen, direktør for Lumigon.

Lumigon fortæller, at T2 har indbygget infrarød forbindelse og vil kunne bruges til at styre alt dit grej i stuen som eksempelvis flad-tv, dvd-afspiller eller musikanlæg. Mobilen er endda i stand til at genkende dine bevægelser, så du vil kunne navigere menuer på skærmen ved at vifte med hånden.

Vil ikke konkurrere på specifikationer
Med Lumigon T2 prøver danskerfirmaet at fokusere på livsstilssegmentet, og man lader helt være med at konkurrere på specifikationer. Således kommer T2 med en for tiden forholdsvis lille skærm på 3,8 tommer med 800 x 480-pixel opløsning. Hjertet er en 1,4 gigahertz processor, og den driver Android 4.0, der føltes hurtigt og flydende på den prototype, som vi kort havde i hænderne.

Kameraet på bagsiden skyder med otte megapixel, og du kan smide et MicroSD-kort i mobilen for op til 32 gigabyte lagerplads. Den har en profil på 9,9 millimeter.

Lumigon T2 forventes klar inden sommer og firmaet fokuserer på udvalgte europæiske og asiatiske lande. Herhjemme kommer den til at koste omkring 4.400 kroner uden abonnement.