Dødsstraf for at tale i mobiltelefon

I Nordkorea er det nu en krigsforbrydelse at tale i mobiltelefon. Straffen kan være arbejdslejr eller henrettelse

De få nordkoreanere, der overhovedet ejer en mobiltelefon, skal tænke sig godt om, før de bruger den indenfor de næste 100 dage.
De få nordkoreanere, der overhovedet ejer en mobiltelefon, skal tænke sig godt om, før de bruger den indenfor de næste 100 dage.

Imens mobiltelefonerne sprøjter ud fra samlebåndene i Sydkorea, har naboen Nordkoerea fundet endnu en måde at gøre livet surt for sine indbyggere: Som en del af landesorgen oven på Kim Jong-Ils død, er det de næste 100 dage forbudt at bruge sin mobiltelefon.

LÆS OGSÅ:

Robocop indtager sydkoreanske fængsler

Og det er ikke bare forbudt, men strengt forbudt. Hvis nogen af indbyggerne i diktaturstaten formaster sig til at trodse forbuddet og snakke i mobiltelefon, betragtes forseelsen som en krigsforbrydelse, hvilket kan udløse både arbejdslejr og dødsstraf.

I praksis kommer forbuddet dog næppe til at gøre dagligdagen ret meget sværere for den undertrykte befolkning, da meget få nordkoeranere har en mobiltelefon.

LÆS OGSÅ:

Her kommer verdens virtuelle ondskab fra

Den gennemsnitlige månedlige indkomst for indbyggere i Nordkorea er nemlig på cirka en dollar. Og selv om man skulle være blandt de få, som har råd til en mobil, er det endnu færre, som i det hele taget kan få lov til at anskaffe en.

Det skønnes, at kun fem procent af befolkningen i Nordkorea ejer en mobiltelefon.Gadget-nyheder i samarbejde med GEAR OnlineGadget-nyheder i samarbejde med GEAR Online
Følg os på Facebook