Verdens bedste mobil

Anmelderne roser Samsungs nye Galaxy Nexus med Android 4.0 til skyerne. Den måske bedste mobil nogensinde, lyder vurderingen

Samsung Galaxy Nexus er ikke perfekt, men det er den bedste Android-mobil nogensinde og muligvis den bedste smartphone overhovedet. (Foto: Samsung)
Samsung Galaxy Nexus er ikke perfekt, men det er den bedste Android-mobil nogensinde og muligvis den bedste smartphone overhovedet. (Foto: Samsung)

Vil du have den bedste mobil i øjeblikket? Så skal du løbe ud og købe Samsung Galaxy Nexus, når den lander på de danske butikshylder i løbet af december. Det er i alt fald hvis vi skal tro de første anmeldelser, der har ramt nettet.

Mobilen er den første på markedet med Googles spritnye Android 4.0-operativsystem, den er udstyret med en 4,65-tommer skærm med 720p HD-opløsning, og så er den kun 8,94 millimeter tyk.

Webloggen Engadget.com roser skærmen til skyerne og skriver, at ’bedre end alt andet. Smuk er ikke nok til at beskrive denne skærm – prøv med fantastisk, utrolig, ufattelig.’

LÆS OGSÅ:Samsung: iPhone-ejere er tabere

Hurtig, men føles billig
Engadget er også imponeret over hastigheden, og anmelderen vurderer at ’Galaxy Nexus bestemt er en af de hurtigste Android-mobiler vi nogensinde har leget med. Alt føles hurtigt og flydende.’ Konkurrenterne hos Theverge.com er enige og skriver, at ’alt reagerer hurtigt på dine bevægelser.’

Til gengæld er anmelderne mindre begejstrede for konstruktionen af mobilen.

- Byggekvaliteten er typisk Samsung – plastikkonstruktionen er robust, men føles og ser billig ud, skriver Engadget. ’Det er lidt skuffende taget i betragtning af iPhone 4S er lavet af metal og glas,’ skriver Theverge

Kameraet får også hårde ord med på farten. Det er i stand til at tage anstændige billeder og ganske hurtigt, men Engadget er ’ikke imponerede’ over billedkvaliteten.

LÆS OGSÅ:Nyt fra overklassen: Prada-mobil på vej

Nyt Android er et hit
Men det er ikke hardwaren, der er i centrum, men derimod Android 4.0-operativsystemet, også kendt under navnet Ice Cream Sandwich.

- Den virkelige stjerne er ikke lavet af glas og plastik. Nej, det er softwaren inden i, skriver Wired.com.

De andre anmeldere er også enige, og Theverge skriver, at ’Ice Cream Sandwich føles som et moderne – og ganske vigtigt, et elegant – operativsystem, med et gennemtænkt design. Engadget er enige, dog med det forbehold at ’vi er ikke sikre på, at Android 4.0 vil føles intuitivt for førstegangsbrugere. Det føles stadigvæk rettet mod folk som os: de nørdede, teknikinteresserede og magtbegærlige brugere.’

CNET.com er generelt positive overfor Android 4.0, men kritiserer det for ikke altid at levere en konsistent brugeroplevelse.

LÆS OGSÅ:Apple får gadget-tæsk af Samsung

Verdensmester ... med fejl
Det rokker dog ikke ved, at mobilen er et absolut hit! 'Galaxy Nexus er en bedste Android-mobil, der nogensinde er lavet. Det er en af de bedste smartphones nogensinde, og med et par små forbedringer kunne den blive den bedste smartphone overhovedet,' konkluderer Theverge.

Samsung og Google har dog netop bekræftet, at mobilen har en fejl, hvor den automatisk og uden varsel har det med at skrue helt ned for volumen, så folk misser opkald og ikke vågner, når de har sat alarmen. Samsung skriver, at en softwareopdatering er på vej. Forhåbentlig er den klar inden Galaxy Nexus lander på de danske butikshylder. Prisen bliver 4.400 kroner uden abonnement.


Følg os på Facebook