Jens Rohde afviser EU-problemer for danske mobilkunder

Danske forbrugere bliver ikke stillet dårligere, hvis EU-Kommissionens teleudspil bliver til lov, siger MEP

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Hvis EU-Kommissionens nye regeludspil for telemarkedet bliver stemt igennem, kommer det ikke til at påvirke de danske forbrugere.

Det siger medlem af EU-Parlamentet Jens Rohde (V), som har siddet med ved udarbejdelsen af udspillet.

- Det kommer ikke til at stille de danske forbrugere ringere. Det garanterer jeg, siger Jens Rohde til Ritzau.

Udmeldingen kommer som reaktion på historien om, at en klausul i EU-Kommissionens nye telekommunikations-udspil, der formelt lanceres af digitalkommissær Neelie Kroes på torsdag, kan gå ud over den danske forbrugerbeskyttelse.

Ifølge den fremtrædende teleanalytiker hos Strand Consult, John Strand, vil det være et tilbageskridt for de danske mobilkunder.

- Det, EU lægger op til, er en harmonisering af reglerne. For danske forbrugere betyder udspillet, at man bliver stillet dårligere og får længere bindingsperioder, sagde John Strand til Ritzau tirsdag.

Det afviser Jens Rohde og siger, at de danske regler endda har været udgangspunktet for EU-Kommissionens udspil.

De modstridende opfattelser udspringer af, at man i dag i Danmark ikke kan bindes til et mobilabonnement i mere end seks måneder.

I kommissionsudspillet hæves den øvre grænse for kontrakter til 24 måneder, men samtidig fastholdes kundens mulighed for at kunne opsige aftalen allerede efter seks måneder.

At gå fra en kontrakt kan dog koste et gebyr, eller at kunderne "køber sig fri," hvis abonnementet eksempelvis er kommet med en tilskuds-støttet mobiltelefon, fremgår det.

- Vi vil gøre tingene mere simple og mere fair på tværs af hele EU. Med dette forslag sikrer vi, at kunderne ikke kommer til at betale mere, end de reelt vil, siger Ryan Heath, talsmand for kommissær Neelie Kroes, til Ritzau.

Hvordan loven kommer til at se ud i sin endelige form, er dog stadig et åbent spørgsmål. Forslaget skal behandles af EU-parlamentet og medlemslandene, før det kan vedtages formelt.

0 kommentarer
Vis kommentarer