Apples dom: Her er årets bedste apps

'Ridiculous Fishing - A Tale of Redemption' er årets spil til iPhone, se hvilke andre apps, der render med hædersbevisningerne fra Apple i år

Tidligere i år rundede Apples App Store en million apps, så der har været nok at vælge mellem til kåringen af årets bedste. (Arkivfoto: AP)
Tidligere i år rundede Apples App Store en million apps, så der har været nok at vælge mellem til kåringen af årets bedste. (Arkivfoto: AP)

Hvad var den bedste app til iPhone og iPad i år? Spørgsmålet åbner op for rigelig diskussion til juledagene, men nu har Apple i hvert fald kåret deres vindere til de to mobilenheder.

Årets app til iPhone blev det roste 'Duolingo - Learn languages for free', der, som navnet antyder, skal hjælpe brugeren til at lære et nyt sprog. App'en er gratis.

Også nummer to på listen er i udgangspunktet gratis. Det drejer sig om det svenske 'Lifesum', der ind til for nyligt var kendt som 'ShapeUp Club'. Her er tale om en helse-app, der holder styr på både livsstil og kalorier.

Når det gælder spillene, så fremhæver Apple i år det noget ekstreme fiskespil 'Ridiculous Fishing - A Tale of Redemption' fra den hollandske indieudvikler Vlambeer. Et spil, hvor det handler om først at fiske og dernæst skyde fangsten til plukfisk.

Vlambeer stod også bag 'Radical Fishing', der havde samme koncept, og som udviklerne fra Gamenauts lod sig inspirere af, da de skabte succesen Ninja Fishing.

Når det gælder iPads, så peger Apple på 'Badland' som årets spil. Her er tale om et platformsspil, hvor man styrer en lille figur gennem et skovlandskab.

Bedste app til iPad blev det yderst omfattende dj-værktøjet Traktor DJ.

Årets app (iPhone)

Duolingo

Lifesum

Endless Alphabet

Årets app (iPad)

Traktor DJ

WWF Together

Menneskets krop

Årets spil (iPhone)

Ridiculous Fishing - A Tale of Redemption

Device 6

Plants vs Zombies 2

Årets spil (iPad)

Badland

XCOM: Enemy unknown

Impossible Road