Vi forskønner vores selfies

Undersøgelse afslører, at mere end hver fjerde har taget et selfie med deres mobiltelefon og delt det med andre, men først skal det lige billedbehandles

Selfies er blevet en populær udtryksform, og mange vælger at redigere billedet inden det bliver delt. (Foto: Colourbox)
Selfies er blevet en populær udtryksform, og mange vælger at redigere billedet inden det bliver delt. (Foto: Colourbox)

Selfies var en af de helt store trends i 2013 og selvfotografering med efterfølgende deling på eksempelvis sociale medier som Facebook og Instagram ser ikke ud til at være på retur.

Til gengæld skal man måske også se på dem med kritiske briller, for en YouGov-undersøgelse foretaget af Telia afslører, at 27 procent har valgt at billedbehandle deres selfie. Det kunne være i et decideret billedredigeringsprogram som Photoshop eller ved at benytte et billedfilter.

Netop adgangen til billedfiltre direkte i telefonen er en medvirkende årsag til, at flere kaster sig over billedredigering, vurderer privatkundedirektør hos Telia Mobility Service, Christoph Nørgaard.

- Jo mere vi deler med hinanden online, des mere nysgerrige bliver vi efter at gøre vores personlige indhold mere interessant for andre. Desuden kræver eksempelvis en effektfuld billedbehandling ikke længere en særlig ekspertise eller stor computerkraft. Du kan i dag arbejde med dine billeder direkte på mobiltelefonen ved hjælp af forskellige apps og kamerafunktioner, siger han i en pressemeddelelse.

Dine venner hader dem: Drop nu de selfies

Undersøgelsen fra YouGov viser, at det specielt er kvinder i aldersgruppen 18 til 34 år, der tyer til billedredigering inden de deler deres selfies.

Ser man på geografi, så er både mænd og kvinder i hovedstadsområdet langt flittigere med billedredigeringen end i resten af landet. Det er mindst udbredt i Nordjylland.