Apple rekordsælger iPhones - men skuffer Wall Street

Der blev solgt 51 millioner iPhones og 26 millioner iPads i jule-kvartalet, viser Apples regnskab

Der blev solgt 51 millioner iPhones og 26 millioner iPads i jule-kvartalet, viser Apples regnskab. (Polfoto)
Der blev solgt 51 millioner iPhones og 26 millioner iPads i jule-kvartalet, viser Apples regnskab. (Polfoto)

Det var ikke nok for teknologigiganten Apple at sikre en kvartalsrekord på 51 millioner solgte iPhones i den vigtige julehandel.

For efter at have præsenteret sit kvartalsregnskab mandag, måtte selskabet notere en aktienedgang på otte procent på Wall Street.

Forventningen fra analytikere var nemlig, at der ville blive solgt 55 millioner iPhones i julesæsonen. Samtidig er Apples forventninger til næste kvartal mere pessimistiske end ventet.

Virksomheden forventer et salg til en værdi af mellem 42 og 44 milliarder dollar i martskvartalet svarende til mellem knap 230 og godt 240 milliarder kroner.

- Rapporten for december-kvartalet var fin. Det virkelige problem er forventningerne til marts-kvartalet. Omsætningen ser ud til at være et underskud, siger Brian Colello, analytiker ved Morningstar, Inc.

Martskvartalet er særligt vigtigt på grund af en aftale med Kinas førende mobilselskab, China Mobile.

Den store aftale skulle gerne resultere i et salg på omkring 11 millioner iPhones i Kina, og Wall Street-analytikere havde derfor regnet med et mere optimistisk salgsskøn på omkring 46 milliarder dollar.

Til sammenligningen solgte Apple i december-kvartalet produkter for 57,6 milliarder dollar svarende til godt 314 milliarder kroner.

Det lettere skuffende salg på 51 millioner iPhones er et udtryk for den skærpede konkurrence med Samsung Electronics, lyder det.

Til gengæld solgte Apple 26 millioner iPads på det mindre konkurrence-intense tablet-marked. Det er også en salgsrekord, og salget levede op til Wall Streets forventninger.

Investorer håber, at Apple snart er på vej med et nyt produkt. Den seneste nyhed var iPad'en i 2010. Spekulationerne går på, at et smartwatch kan være på vej eller måske et tv-produkt.