Ny opdatering forbedrer din Nokia Lumia mobil

Den længe ventede Lumia Black-opdatering deler ud af goderne fra de dyrere modeller til næsten alle Nokia Lumia mobiltelefonerne

En række af funktionerne i Nokias flagskib Lumia 1520 kommer nu også til flere af de andre Lumia-modeller. (Foto: Nokia)
En række af funktionerne i Nokias flagskib Lumia 1520 kommer nu også til flere af de andre Lumia-modeller. (Foto: Nokia)

Nokia proklamerede tilbage i oktober sidste år, at der var en stor opdatering på vej til deres Lumia mobiltelefoner, som ville bringe en del af funktionerne fra deres flagskibsmodel Nokia Lumia 1520 til en række af de andre modeller.

Det er især kameraet, der får en seriøs opgradering med Lumia Black-opdateringen, som begynder at rulle ud fra Nokia til Lumia 925 og 1020 nu, mens Lumia 920, 820, 720, 625, 620 og 520 følger i de nærmeste uger.

Ny Nokia Camera app
Den nye Nokia Camera app samler de tre funktioner - video, Smart Camera og Nokia Pro Camera - i én.

Det tilfører den ganske smarte funktion, at der bliver lagt et gennemsigtigt lag med koncentriske cirkler ud over skærmen, når du vil tage et billede, og så kan du indstille hvid-balance, fokus, lysfølsomhed med mere, og du kan straks se på skærmen, hvordan dine indstillinger vil påvirke det færdige billede.

Det er en ret lækker og professionel funktion, som du kan se en hurtig demonstration af i denne video.Nokia Lumia Camera
Nokia Lumia Camera


På de Nokia Lumia modeller med mindst 1 GB RAM (820, 920, 925 og 1020) kommer funktionen Nokia Refocus også med i Lumia Black opdateringen.

Nokia Refocus gør det muligt at vælge et enkelt fokuspunkt på skærmen, hvorefter kameraet gør resten af billedet sløret, hvilket giver en flot kunstnerisk effekt.

Læs også: Windows Phone haler ind på iPhone - i Europa

Nokia Beamer - som også kun er til de Lumia telefoner med mindst 1 GB RAM - lader dig sende ikke bare billeder men også dokumenter og præsentationer til en HTML5-kompatibel skærm, så du kan dele din mobiltelefons indhold på en større skærm.

Forbindelsen til den anden skærm opnås ved at sende og scanne en QR kode på den skærm, du gerne vil indholdet op på.

Nokia Storyteller app'en kommer til alle Lumia mobilerne, der er omfattet af opdateringen, og den indekserer dine billeder efter hvor og hvornår, du har taget dem.

Derefter kan de opleves på et interaktivt kort, så du har en visuel gennemgang af dine rejseoplevelser rundt om på kloden eller bare din cykeltur rundt om Kirke Hyllinge.Nokia Storyteller
Nokia Storyteller


Flere funktioner til flere Nokia Lumia mobiltelefoner
Det er dog ikke kun kameraet, som bliver tilgodeset i Lumia Black opdateringen.

App Folder er en ny samlemappe til startskærmen, der gør det muligt at gruppere applikationer ind i en enkelt placering på skærmen.

Læs også: Sony laver Windows Phone 8 mobil i 2014

Nokia Glance, som er navnet på Lumia telefonernes låseskærm, er blevet opdateret, så du nu kan vælge 5 notifikations-ikoner til at blive vist uden at mobilen behøver at blive låst op.

Det kan for eksempel være antallet af SMS beskeder og mails fra forskellige konti, mistede opkald, Facebook notifikationer med mere.

Der er også blevet tilføjet flere skriftfarver til nat-indstillingen af Nokia Glance.

Se mere om Nokia Black opdateringen i denne video.