Denne telefon ender med at blive mobbet

ANMELDELSE: Samsungs Galaxy Note er et velment forsøg på at skrumpe en tablet – men størrelsen går ud over mobilfunktionerne

Tablet og mobiltelefon samlet i det samme apparat. Men ideen var bedre på tegnebordet end i virkeligheden, mener vores anmelder. (Foto: Samsung)
Tablet og mobiltelefon samlet i det samme apparat. Men ideen var bedre på tegnebordet end i virkeligheden, mener vores anmelder. (Foto: Samsung)

Svært at elske Samsungs Note

HAR DU PRØVET GALAXY NOTE: Skriv din kommentar i debatten længere nede i artiklen

Ideen fejler ikke noget: Tag det bedste fra en mobiltelefon og en tablet. Og smelt det hele sammen.

Men virkeligheden gør ondt på Samsungs Galaxy Note.

SPECIFIKATIONER: Læs alt om Note'n

Ekstra Bladet har gennem nogle uger testet telefonen. Eller snarere mini-tablet’en.

For med 5,3 tommers skærm og 178 gram er der tale om en mobil i JUMBOSTØRRELSE. Det betyder ikke, at Note’n er uhandig eller føles tung. Men den bliver aldrig rigtig en telefon, som man bare hiver op af lommen og taler i.

Faktisk brugte vi primært Note'n som mini-tablet og droppede telefonfunktionerne. Som mobil er apparatet for stort og voldsomt i sit udtryk, mener vi.

Net-funktionerne kan man dog ikke klage over. Der er virkelig tale om en velfungerende tablet på skrump. Og den er helt på niveau med ægte tablets kaldet Samsungs Galaxy Tab - der p.t. fås i størrelserne 7 til 10,1 tommer.

LÆS OGSÅ: Lumia 800 er Nokias bedste telefon

Samsung har valgt at lave plads til en pen, som du dog aldrig kommer til at bruge til noget. Note’n fungerer nemlig perfekt med 'klør fem' – så at lave en pen til denne mini-tablet er faktisk lidt af et fortidigt hån mod apparatet.

ANMELDELSE: Har droppet iPad efter test

Som bekendt skriver Ekstra Bladet til den private forbruger. Derfor er vores dom over Note’n også i den hårde ende, hvis du skal bruge telefonen til erhvervsbrug.

For erhvervsbrugere er der sikkert ting, der tæller som et plus. For eksempel, at du får alle funktionerne fra en tablet og en telefon samlet i et apparat, der er nemt at tage med sig.

Min påstand vil dog i alle tilfælde være: Som telefon ender Samsungs Galaxy Note med at blive mobbet!