Apple tilbagekalder farlige opladere

Det er ikke kun de billige kopier, der kan overophede og udgøre en sikkerhedsrisiko, lyder det nu fra it-selskabet

Der er problemer med nogle af Apples tidligere strømadaptere. (Foto: Jonas Olufson)
Der er problemer med nogle af Apples tidligere strømadaptere. (Foto: Jonas Olufson)

Er du ejer af en ældre iPhone, det vil sige en iPhone 3GS, iPhone 4 eller iPhone 4S produceret mellem oktober 2009 og september 2012, så kan du være indehaver af en potentielt farlig oplader eller strømadapter, som Apple selv kalder dem.

Det oplyser Apple, der har konstateret at enkelte eksemplarer af deres opladere kan overophede og udgøre en sikkerhedsrisiko. Telefonerne med de problematiske opladere er solgt i en lang række europæiske lande, herunder også i Danmark.

Apple har som konsekvens besluttet at alle med en version af den berørte udgave kan få den byttet kvit og frit. Dog kun de versioner, der udgør en risiko.

Sådan tjekker du om din oplader er berørt
Tjek etiketten mellem stikbenene på opladeren, her afslører dels farven på CE-mærket og modelnummeret, hvorvidt det er en problematisk oplader eller ej.

Står CE med gråt og opladeren navngivet Model A1300, så skal den ombyttes.

- Hvis du har en berørt adapter, skal du stoppe med at bruge den og ombytte den til en ny, lyder advarslen fra Apple.

Da det er selve adapteren, der er problemet, så kan man, ind til man har fået fingre i en erstatning, fortsat bruge USB-kablet og lade telefonen op via en computer.

- Medbring den eller de berørte adaptere til en deltagende autoriseret Apple-serviceudbyder. Fra 18. juni 2014 vil trådløse udbyderpartnere også deltage. Du bedes medbringe din iPhone, da vi skal verificere dit iPhone-serienummer som del af ombytningsprocessen, oplyser Apple.

Nærmeste autoriserede Apple-serviceudbyder kan findes her.

De trådløse udbyderpartnere er teleselskaber, og i Danmark er det 3, TDC, Telenor og Telia.

I sidste måned kom det frem, at billige kopier af iPhone og iPad-opladere også udgør en sikkerhedsrisiko, fordi kvaliteten ofte er ringe:

Teknologi TV: Sådan spotter du den farlige iPhone-oplader

0 kommentarer
Vis kommentarer