Billig mobiltelefoni truet: Teleselskaber hæver priserne - igen

De billigste abonnementer hos teleselskaberne er på kort tid steget med op til 50 procent. Også Telia er netop gået op i pris på deres billigste abonnement

Telia hæver bundpriserne - det billigste abonnement er på kort tid steget med mere end 50 procent. Og selskabet er ikke alene om den tendens. (PR-foto)
Telia hæver bundpriserne - det billigste abonnement er på kort tid steget med mere end 50 procent. Og selskabet er ikke alene om den tendens. (PR-foto)

Konkurrencen mellem de danske teleselskaber sender lige nu prisen på de billigste abonnementer i den helt forkerte retning. I hvert fald hvis man er kunde.

Prisen stiger nemlig, skriver MereMobil.dk.

Nu falder iPhone 4S for aldersgrænsen hos Apple - der er ikke noget nyt styresystem til telefonen, når iOS 10 udkommer til efteråret. (Foto: Apple) Mobil Apple dropper dig: Slut med nyt styresystem til denne iPhone

På under et år er prisen på det billigste abonnement hos fx Telia steget fra 99 til 149 kroner om måneden hos Telia - en prisstigning på 50,5 procent. Også konkurrenterne Telenor og TDC har været gennem tilsvarende ændringer.

Det aktuelt billigste abonnement hos Telia er en pakke med fri tale i Danmark, Norden og Baltikum, fri SMS/MMS og 8 GB datatrafik.

LÆS OGSÅ: Facebook Messenger kan nu sende SMS

Og pakken med navnet 4Fun har flere gange været gennem pris- og pakkeændringer.

I oktober 2015 gik pakken fra 4 til 6 timers tale med en prisstigning til 109 kroner mod tidligere 99 kroner. Senere kom en stigning til 129 kroner, hvor 2 GB var inkluderet samt 10 timers tale.

Den nyeste ændring har tilføjet fri tale i abonnementet på linje med TDC og Telenors tilsvarende produkter.

LÆS OGSÅ: Huawei masseopdaterer til Android 6

Og det er også forklaringen, som Telia selv giver: vi har bare puttet noget mere indhold i pakkerne - og derfor bliver de billigste dyrere:

- Vi har lavet et nyt produkt, som koster 20 kroner mere, fortæller David Engstrøm, pressechef i Telia, til MereMobil.dk.

- I det gamle til 129 kroner fik man 2 GB og 10 timers tale. I det nye til 149 kroner får man 8 GB, fri tale/SMS/MMS og Roam like Home Norden. Så det er ikke blot en prisstigning – det er et helt nyt produkt.

Mobil På vej til Danmark: Det skal OnePlus 3 koste

Billigst hos 3 og Oister
Blandt de store selskaber skiller 3 sig dog ud med det billigste produkt blandt de fire store teleselskaber.

Den billigste pakke - med 6 timers tale og 6 GB data - koster blot 99 kroner. Den næstbilligste til 130 kroner indeholder både 3LikeHome, 3Deling og wi-fi opkald, mens datapakken er reduceret til 3 GB.

Priserne hos Telmore, Fullrate, Call Me og CBB er stadig 119 kroner. Men datapakkerne hos de små billige brands er betydeligt større end hos moderselskaberne og til en lavere pris.

Aktuelt holder Oister stadig de laveste priser under 100 kroner blandt lavprisselskaberne.

LÆS OGSÅ: Samsung vil afsløre Galaxy Note 7 i august

62 kommentarer
Vis kommentarer