Dansk bankforretning satser 100 procent mobilt

Fremtidens bank bor alene på nettet og i din mobiltelefon

Kan du leve uden adgang til en fysisk bank? Hvis ja, så er det her på mobilen, at du fremover finder alt om dine penge. (PR-foto)
Kan du leve uden adgang til en fysisk bank? Hvis ja, så er det her på mobilen, at du fremover finder alt om dine penge. (PR-foto)

Vi har tidligere skrevet om den tyske mobilbank Number26, der med stor succes er ved at sprede sig rundt om i Europa.

Men Danmark er fortsat ikke hjemland for den 100 procent netdrevne bank. Og Number26 når heller ikke at etablere sig her, før den danske bankforretning Lunar Way.

Vildt kup: Nordkorea mistænkt for at stjæle formue fra bank

Alt foregår mobilt
En gruppe af danske forretningsfolk står bag Lunar Way, der netop nu er i gang med en kæmpe betatest. Efter sommerferien bliver det muligt for alle at bruge den nye bankløsning:

- I første omgang kan man lave indlån og få et MasterCard debetkort, ligesom man kan lave overførsler og betale regninger, som i andre banker, forklarer Ken Villum Klausen, der har taget initativet til den mobile bank, til Ekstra Bladet.

- Alt foregår i mobilen, hvor du også kan få mere intelligent hjælp til for eksempel at overvåge, om du har penge nok til at betale kommende regninger eller lige skal passe på, så der er nok, når regningerne skal klares.

Bankerne advarer: Kæmpe fupnummer er i gang lige nu

Ifølge Ken Villum Klausen er planen, at der senere kan tegnes et abonnement, hvor man for 99 kroner om måneden får adgang til en mindre kassekredit og et kreditkort.

Det er også planen, at brugerne kan bruge Facebook Messenger til automatisk at få svar på, hvad status på deres konti er eller få rådgivning om et lån eller et indlån.

Venter på godkendelse
Ken Villum Klausen understreger, at Lunar Way ikke selv har en banklicens. Det formelle bankarbejde - og dermed sikkerheden for kundernes penge - sker i stedet via Københavns Andelskasse.

- Lige nu er vi i dialog med Finanstilsynet om, hvordan Lunar Way skal placeres og godkendes.

- Det er lidt specielt med denne form for bankforretning i Danmark, så tilsynet skal have fundet ud af, hvilken 'kasse' vi passer ned i, og hvordan tilsynet med os skal være.

Du kan læse mere Lunar Way her.

Nu kommer fremtidens bank - og den bor i din telefon