Danskere til Apple: Vi er trætte af jeres opdateringer på mobilen

Der er for mange fejl, mener danskere om softwareopdateringer til deres mobiltelefon - særligt iPhone giver problemer

Apples opdateringer har haft flere fejl. For nylig gjorde en af dem, at man nemt kunne hacke sig ind på en iPhone. Se hvordan man gør her

De seneste uger har Apple dokumenteret, at en softwareopdatering langt fra er en garanti for et bedre produkt.

Det kan de tusindvis af kunder, der har fået lukket deres apparater ned af forskellige fejl, tale med om. Fejlene opstod, efter Apple lancerede den nyeste mobile software kaldet iOS 9.3.

Mobil Efter kæmpe problemer på iPhone: Nu er løsningen kommet

Danskere: Brugeroplevelse blev ødelagt
Og nu viser en rundspørge - som Forbrugerrådet Tænk har lavet blandt 1069 danskere i forbindelse med kampagnen 'Det holder ikke!' - at vi også i Danmark er godt trætte af softwareopdateringer, som ikke fungerer.

Hver fjerde af de adspurgte har oplevet, at deres apparat virkede dårligere efter en opdatering. Blandt andet ved at det bliver langsommere, vigtige funktioner forsvinder eller dele af telefonen holder helt op med at virke:

- Det giver en rigtig dårlig oplevelse hos brugerne, når de følger det ellers gode råd om, at man altid skal have sin telefon opdateret til nyeste software, siger Mikkel William Nielsen, der er testansvarlig hos Tænk, til Ekstra Bladet.

Softwaren iOS 9.3 har været forfulgt af alvorlige problemer og gjort mange brugere rasende på Apple. Især fordi softwaren har været igennem en lang test- og betaperiode, hvor fejlene helt åbenlyst ikke er blevet fanget. (Foto: Apple) Mobil Brugerne raser: Apples opdatering ødelægger vores iPhones

- Men i stedet for større sikkerhed skal de nu kæmpe en weekend eller måske flere uger, før der kommer en brugbar rettelse fra fx Apple.

Det er netop Apple, som Forbrugerrådet Tænk får mange klager over. For i stedet for at levere en brugbar software ender ejerne af iPhones og iPads - som det senest er sket med iOS 9.3- med at blive forsøgskaniner.

Bedste råd: Vent med at opdatere

Efter de seneste problemer med Apples mobile software bør man som forbruger overveje at vente med at opdatere:

- Hvis du ikke vil være forsøgskanin, så vent en uge eller to. Og tjek så, hvad andre brugere på nettet skriver, lyder vurderingen fra Mikkel William Nielsen, Forbrugerrådet Tænk.

- Er der store problemer, dukker de helt sikkert op i debatten på nettet. Hvis ikke, kan du opdatere.

Han ærgrer sig dog over, at man er nødt til at vente. Det giver nemlig nogle sikkerhedsfordele altid at have den nyeste software:

- Men det råd er jo svært at give, når producenterne ikke sender ordentlig software ud fra begyndelsen.

Mobil Google: Denne Android-version er størst

Også Android har problemer
Ifølge Forbrugerrådet Tænk gælder problemstillingen også Android-telefoner, hvor der ofte kan gå meget lang tid, før en ny software rulles ud:

- Måske får man kun ny software i topmodellerne. Men ældre modeller opdateres efter mange måneder eller slet ikke.

- Her burde producenterne og Google tale tættere sammen om, at hvis man har købt en Android-telefon, så skal den naturligvis opdateres, når der ligger en opdatering klar, mener Mikkel William Nielsen.

Mobil Apple trækker opdatering tilbage: Ved godt den ødelægger din iPad

128 kommentarer
Vis kommentarer