Dyr fejltagelse: Sådan må du ALDRIG forbedre dit mobilsignal

Ulovlige signalforstærkere ødelægger mobilsignalet hos naboen - kan koste dig en stor bøde at bruge systemet uden tilladelse

Det er frustrerende at miste mobilforbindelsen. Men det kan blive dyrt, hvis du bruger elektroniske signalforstærkere til at løse problemet.
Det er frustrerende at miste mobilforbindelsen. Men det kan blive dyrt, hvis du bruger elektroniske signalforstærkere til at løse problemet.

Energistyrelsen går nu ud med en advarsel til det stigende antal danskere, der køber og bruger en elektronisk signalforstærker.

De seneste år har der været flere end 100 sager, hvor mobilbrugere har investeret i en forstærker. Og selv om formålet - at få en bedre mobildækning - kan virke ædelt nok, så ødelægger forstærkerne mobilsignalet for andre.

Håndfrit eller? Mange bilister mister koncentrationen, når de bruger mobiltelefon under kørslen. (Foto: Colourbox) Teknologi Vred bilist fik nok af mobilsnak: Sådan løste han problemet

Bøden er 10.000 kroner
Problemet er, at forstærkerne forstyrrer signalet på den mobilmast, din telefon er i kontakt til. Andre mobilbrugere kan derfor i værste fald opleve, at deres mobildækning bliver dårligere.

Ifølge Energistyrelsen er det alene, hvis man helt undtagelsesvist har en aftale med mobilselskaberne, at du kan installere og bruge en signalforstærker.

Hvis du trodser reglerne og bliver opdaget, er konsekvensen normalt en politianmeldelse og bøder på 10.000 kroner.

Udover iPhone 5C eller nyere (billedet) kan også Android-telefoner snart bruges til Wi-Fi-opkald, når der åbnes op for det. Mobil Klar i Danmark: Brug Wi-Fi til opkald på din mobiltelefon