Efter kundepres: Billigt teleselskab gør modtagelse af sms gratis

Tjeep.dk lytter til kunderne og gør det nu gratis at modtage sms under rejser uden for EU - i stedet hæves prisen for at sende sms

Torsdag morgen så prisbladet for udlandstelefoni fortsat sådan ud hos Tjeep.dk - men det ændres nu, så betaling for modtagelse af sms forsvinder, mens prisen for at sende sms hæves.
Torsdag morgen så prisbladet for udlandstelefoni fortsat sådan ud hos Tjeep.dk - men det ændres nu, så betaling for modtagelse af sms forsvinder, mens prisen for at sende sms hæves.

Der er gynger, og så er der karruseller.

Og netop det regnestykke er baggrunden for, at Danmarks billigste teleselskab Tjeep.dk onsdag åbnede med en noget alternativ prisstruktur: rejser du uden for EU, skal du slippe en krone, hver gang der tikker en sms ind på telefonen.

Til gengæld var prisen for at sende sms og ikke mindst ringe billigere end andre.

Danmarks billigste teleselskab - men du skal betale for at modtage sms

Vi har lyttet til kunderne
Men betaling for at modtage sms er for længst fortid hos andre selskaber, og i dag ændrer Tjeep.dk politik:

- Vi lytter til brugerne og tager ønsket om gratis modtagelse af sms til efterretning, forklarer selskabets PR-ansvarlige Mette Schønnemann til Ekstra Bladet.

- Vores mål har hele tiden været at tilbyde den billigste telefoni - også i udlandet.

- Og når man ser på forbrugsmønstrene, var vi med den oprindelige struktur stadig billigere, da prisen for at sende sms uden for EU er lavere end de andre spillere på telemarkedet.

Tænk: Sådan finder du det rigtigt abonnement

Undersøg dit eget forbrug: Dit forbrug af tale, sms, mms og data er det, der skal afgøre, hvilket abonnement du bør vælge. Skriv ned, hvad du bruger din telefon til, og kig teleselskabets oversigt over dit forbrug de seneste 6 måneder for at få en idé om, hvor meget du har brug for. Hvor mange minutters taletid og hvor mange gigabyte data bruger du for eksempel om måneden?

Kig på prisportaler med omtanke: Prissammenligningssider på nettet hævder at kunne vise dig det billigste abonnement. Men de er ikke altid opdaterede, og de kan give et misvisende billede af, hvor du kan få det billigste teleabonnement. Tjek mindst 2-3 stykker, så du får et dybere grundlag for at vælge eller sammenlign selv abonnementer og priser på selskabernes hjemmesider.

Tjek mobilpakken jævnligt: Dit mobilbehov og teleselskabernes abonnementer kan ændre sig. Taler du mindre i telefon, end du regner med? Køber du i virkeligheden for meget data måned efter måned? Hvis dit abonnement omfatter en musiktjeneste, får du så lyttet til musikken? Måske betaler du for mere, end du bruger.

Hold øje med markedet: Hold dig opdateret på de forskellige teleselskabers priser, da udviklingen på teleområdet går stærkt. Det abonnement, du har i dag, er ikke nødvendigvis det billigste i morgen. Vil du skifte, skal du dog være opmærksom på, at nogle abonnementer har bindingsperioder. Der er forskel på, hvor længe du er bundet. Bindingsperioderne kan for eksempel være på 30 dage eller 6 måneder.

Kilde: Forbrugerrådet Tænk

Læsere: Uskik at betale for modtagelse
Da Ekstra Bladet onsdag spurgte læserne, svarede et markant flertal, at betaling for at modtage sms er et væsentligt forbehold, hvis man overvejer at skifte til Tjeep.dk.

Hos hos Tjeep.dk mente man - trods ændringen - at prisen for at sende er langt vigtigere end prisen for at modtage:

- De fleste mennesker er så høflige, at de svarer på sms, selvom de er i udlandet, siger Mette Schønnemann.

- Så samlet set er vi – med den oprindelige sms-model - billigere end de andre spillere på markedet, som tager fra 2,50 til 4 kroner - plus lokale takster - for at sende sms.

MEREMOBIL.dk: Tjeep er billigt – men så du også det her?

Nu hæves prisen for at sende sms
Da sms-priserne i udlandet indtil nu var delt mellem modtagelse og afsendelse af sms, lægger Tjeep.dk fremover hele regningen over på afsendelse.

Derfor hæves prisen for at sende en sms uden for EU.

Skræmmer betaling for at modtage sms dig?

Tjeep.dk: Vi er stadig billigst
Men prisstigningen på 75 øre er ikke større, end at Tjeep.dk fortsat er billigst i forhold til andre teleselskaber på det punkt, lover Mette Schønnemann:

- Ændringen betyder altså, at det nu er gratis at modtage sms både inden for og uden for EU.

- Men prisen for at sende sms i udlandet uden for EU er fremover 2,75 kroner.

Se herunder hvordan abonnementspriserne generelt ligger i en sammenligning af Tjeep.dk og andre teleselskaber.


Note: Priserne herover er indsamlet af Samlino.dk.

Hvad tænker du om ændringen?

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?