En seks-stjernet vinder: Huawei P9 er Kina når det er bedst

Trods små hår i suppen leverer Huawei et seks-stjernet produkt - og så koster P9 markant mindre end de nærmeste konkurrenter

Topmodellerne vælter ud fra de store Android-producenter - vi har sammenlignet tre af de seneste: HTC 10, Huawei P9 og LG G5

Huawei P9: 5,2 tommers 4G-telefon, 144 gram, 32 GB indbygget hukommelse, 3 GB RAM, 3.000 mAh batteri. Vejl. pris: 3.999 kroner.

Allerede med indledningen til denne test, risikerer jeg at lægge mig ud med rutinerede Android-brugere: for kan man sætte Huawei P9 i samme kategori som fx HTC 10 og LG G5?

Begge er topmodeller og i luksusklassen - men hører P9 overhovedet til der?

Mit svar er et klart ja - og hvorfor ikke?

Huawei P9 er en lynhurtig, velbygget og flot udstyret Android-telefon, der samtidig har en vigtig forskel til konkurrenterne. P9 koster 1/3 mindre end de dyreste drenge i klassen.


Chefredaktøren på MereMobil.dk - John G. Pedersen - viser her, hvad der er med i kassen, når du køber en Huawei P9. (Video: Heine Jørgensen)

Det mener andre om Huawei P9

Mobil.nu: Nu vil jeg kun tage billeder i sort/hvid!

MereMobil.dk: Huawei P9 - fremragende de fleste steder

Mobilsiden.dk: Kameraet gør forskellen

Androidauthority.com: Rammer rigtigt mange steder

Engadget.com: Ny telefon - kendte tricks

Her er Huawei P9: Den nye outsider på mobilmarkedet

Da P9 for nogle uger siden blev lanceret i London, var det konkurrenter som Samsungs Galaxy S7 og iPhone 6S, kineserne ville spille op mod.

Men de påstande, der kom fra scenen, var mest af alt salgsgas. Både S7 og iPhonen er i en helt særlig klasse for sig selv - og her kommer P9, trods de rosende ord i denne anmeldelse, ikke helt op.

Huawei burde i stedet være stolte over at have bygget en smartphone, der udfylder et vigtigt hul i markedet: de betalelige topmodeller, der er værd at eje. Og det er P9!

HTC 10 har den bedste lyd en telefon kan få

Usædvanligt godt kamera
Et andet salgsargument var samarbejdet med tyske Leica.

Det har siden vist sig, at kameraet er bygget af en 3. parts leverandør - og at Leica alene har solgt sit varemærke og deltaget i udviklingen af specifikationerne på dual-kameraet i P9.

Er det så skidt? Nej, faktisk ikke. For Huawei P9 har et helt usædvanligt godt kamera, der er nemt at betjene, og under de fleste forhold tager det også gode billeder.

Autofokus er lynhurtig, og hvis du er interesseret i at tage sort/hvide billeder, er det ene af de to kameraer af netop s/h-udgaven. Det mærkes tydeligt.

Huawei vil dræbe iPhone med disse to telefoner: P9 og P9 Plus

Vi kunne godt ønske os lidt bedre billeder under mørkere betingelser, men det er ikke ødelæggende for den generelle oplevelse af et mobilkamera, der vil glæde brugeren i år fremover.

Leica's finger i spillet handler i øvrigt også om muligheden for at styre kameraet 100 procent manuelt. Den del fungerer intuitivt, og du kan gemme billederne i RAW-format.

 

Håret i suppen: Unødige programmer
Jeg er dog ikke vild med Huaweis tilpassede Android-system, og jeg direkte hader de mange unødvendige programmer, Huawei har lagt ned på telefonen.

Dem slettede jeg omgående og skiftede over til Google Now-startskærmen (hvilket jeg også gjorde under testen af HTC 10 og LG G5).

Det havde været endnu bedre, hvis Huawei havde fulgt eksemplet fra deres egen Nexus 6P og lagt en helt ren udgave af Android på telefonen.

Men bortset fra disse trælse hår i suppen har min hverdagsoplevelse med Huawei P9 været meget positiv.

Størrelsen på telefonen er perfekt, skærmen er god at kigge på, og hastigheden på programmer og kvaliteten af lyden i hovedtelefonerne absolut brugbar.

 

Dommen: Seks stjerner værd - til prisen
Er Huawei P9 så den bedste Android-telefon nogensinde? Svaret er nej.

Men hvorfor giver du så modellen seks stjerner i denne test?

Mit svar er: fordi til prisen er Huawei P9 noget af det bedste, jeg har prøvet i flere år.

Huawei har ramt præcis der, hvor rigtig mange burde vælge P9.

Det er en fremragende Android-telefon, der er stærk nok til den gennemsnitlige bruger, den kan holde på batteriet til en lang dags brug - og så er den til at betale.

Derfor: seks stjerner - til prisen!


- Huawei har bestemt nogle muligheder i Danmark med deres nyeste topmodel, P9 og P9 Plus, mener John G. Pedersen, der er chefredaktør for MereMobil.dk. (Video: Heine Jørgensen)